Oldal kiválasztása

A blogunk egy új rovattal bővül. Mostantól minden szerdán az A38 Hajó blogján klip- és dalpremierekkel jelentkezünk. Az első szórásunkban új interaktív számmal jelentkezik az Arcade Fire, ízelítőt kapunk a Sleigh Bells és a Marge októberben megjelenő albumairól, visszatér a New Young Pony Club, Josh Homme Artic Monkeys dalt énekel, valamint az új mém Norvégiából érkezett.

new-young-pony-club.jpg

Arcade Fire – Reflector

Rengeteg teaser és több mint egy hónapos csúszás után az Arcade Fire végre publikussá tette készülő lemezének első single-jét, a Reflektort. A Reflektorhoz egyszerre két klip is készült. Az egyiket az A38 Hajón is megfordult neves holland fotográfus és filmrendező Anton Corbijn készítette, a másik pedig egy interaktív mozgókép, amit mobiltelefonról is lehet vezérelni. A Reflektorban erősen érezhető James Murphy producer keze és az is, hogy az Arcade Fire minél jobban hajlik a táncolható ritmusok felé (erről árulkodik az előző lemezen is hallható Sprawl II c. szám is).

New Young Pony Club – Hard Knocks

A 2000-es évek első évtizedének egyik legérdekesebb szinti pop punk zenekara vitathatatlanul a londoni New Young Pony Club volt. Előbb Lily Allen, majd Katy Perry előzenekaraként járták be a világot, dobosuk Sarah Jones pedig többek között tagja lett a Hot Chip és a Bat For Lashes turnézenekarának is. Ennek ellenére a NYPC nem tudott szert tenni nagyobb nemzetközi sikerekre. Most is egy kurtított felállással vágtak neki új lemezüknek, melynek első dalához, a Hard Knockshoz készítettek videóklipet.

Sleigh Bells – Bitter Rivals

A „Reign of Terror” megjelenése óta egyre népszerűbb brooklyni noise-pop duó új lemezzel készül. Az október 8-án megjelenő „ Bitter Rivals” címadó dalához készített klip is arról árulkodik, hogy az új korongon sem lesz hiány a hangos és zajos hangzásból.

Queens Of The Stone Age – Why’d You Only Call Me When You’re High? (Arctic Monkeys)

Josh Homme és Alex Turner jó barátok. Olyannyira, hogy a legutóbbi Arctic Monkeys lemez is a zenészek saját elmondása szerint a QOTSA hatására készült. A kölcsönös szimpátia gesztusa pedig, hogy Josh Homme-k az Arctic Monkeys „Why’d You Only Call Me When You’re High?” c. dalát dolgozták fel élőben. A BBC által rögzített számot a zenekar egy picit lazán, mondhatnánk a szám címéhez hűen adja elő, de ettől még nem veszít az erejéből.

Marge –Stronger

Számos hazai és nemzetközi fellépés, illetve további izgalmas projektek után idén ősszel új zenei és vizuális arculattal, illetve látványos színpadi show-val jelentkezik Marge. Marge 2014 elejére várható nagylemezének hátterét két hazai, de külföldön is elismert producer, Tropiic és yvein monq nyújtotta, akik a kortárs popzene legfrissebb áramlatait követő „bassmusic” stílus köré rendezték a dalok hangzását. Ez részben megtartja Marge jól ismert soulos, triphopos zenei világát, de frissebb, karakteresebb, kluborientált megszólalásra helyezi a hangsúlyt – Horváth Gáspár (JumoDaddy, Irie Maffia) zenei art direkciója és keverése mellett. Marge október 10-én lép fel az A38 Hajón, az Emika előzenekaraként, előtte pedig a Trafóban játszanak szeptember 14-én.

Youngblood Brass Band – Whiskey Tango Foxtrot

Szédületes New Orleans-i dzsessz a legmodernebb hip-hoppal vegyítve a világ egyik legeslegjobb rezesbandájának a kiszerelésben. Zenéjük maga a megsemmisíthetetlen életöröm tömény és vegytiszta formában. Legújabb lemezük az előző blogbejegyzésünkben meghallható. Az ebben a hónapban megjelenő Pax Volumi c. lemezük első klipjét a Whiskey Tango Foxtrot c. dalhoz készítették. A Youngblood Brass Band november 25-én lép fel az A38 Hajón.

Ylvis – The Fox

 

A legújabb Gangnam Style őrület Norvégiából érkezett. Majdnem 18 millió ember nézte meg a rókáról és egyéb fura hangokat kiadó állatokról szóló klipet, mely még jobban ráerősít egy új műfaj, a comedy pop térhódítására. Természetesen még hosszú út van a koreai kretén techno másfél milliárdos nézettségéhez, de a The Fox még csak egy hete van fent a youtube-on és simán kinőheti magát egy újabb zenei megamémmé.