Oldal kiválasztása

Az A38 Hajó a TV-ben eheti ajánlatai között a Plastic Bitch, a Dry Martina, a Mordeye, a Tudósok, a Halott Pénz és a Jónás Vera Experiment. Pontos vetítési időpontok, rövid ismertetetők és videórészletek a heti adásokból a hajtás után!

Dry-Martina.jpg

Szeptember 17., kedd, 22.55 (Duna TV) PLASTIC BITCH

Bár a Plastic Bitch 2000-ben alakult, egészen 2007-ig az útkeresés jegyében telt az idő számos tagcserét megélve. A zenekar Angliát is megjárta, majd 2006-ban újra itthon kezdett aktívan működni. A formáció 2008 nyarán vette fel bemutatkozó lemezét az érdi Bakery Stúdióban Varga Zoltán irányítása mellett. A Shallow Decay 2009 októberében jelent meg szerzői kiadásban. A kiadást követően a zenekar azonnal országos turnéra indult a Subscribe, a Road és a Wrong Side Of The Wall zenekarok társaságában. A lemezről közben 2 klip is készült, a Shallow Decay és From The Past dalokra. A zenekar 2010 második felét egy új kislemez felvételével töltötte, ismét Varga Zoltánnal együttműködve a Bakery Stúdióban. A lemezre 4 vadonatúj dal és egy intró került fel. Az Octopussy címre keresztelt EP 2011. február 11-én jelent meg a Wrong Side Of The Wall zenekar kislemezével együtt.

Szeptember 18., szerda, 22.50 (Duna TV) DRY MARTINA

Ha egyetlen szóban szeretnénk összefoglalni a Dry Martina zenéjét, akkor azt mondanánk: könnyed. Igazi felhőtlen szórakozás, hatalmas táncmulatság, amit magától értetődő magabiztossággal vezényel le az énekesnő Lara – a zene ünnepére keresve sem lehet megfelelőbb eseményt találni. Az Insausti-testvérpár által alapított malagai retropop-zenekar, a Dry Martina már nevében is utal zenei példaképeire, mindenekelőtt az egyik legismertebb neoszving-együttesre, a Pink Martinire. A Dry Martina is hasonló utat követ: csini és kedves, kissé Piafos hangú énekesnő, laza, könnyed és felszabadult retróhangulat, húzós szvingek, zakatolós, Django Reinhardt-féle manouche, némi franciás, csacska-macska-vokálos je-je pop, sanzon és egyéb vintage tánczenék kavarognak a zenekar üde produkciójában.

Szeptember 19., csütörtök, 00.30 (Duna TV) MORDEYE

Monoton zúgás, proli-ritmika. – így határozza meg saját stílusát a zenekar, melynek rendhagyó felállása két basszusgitárt, egy dobot és erőteljes elektronikus sávokat jelent. Zenéjükben egyszerre idézik meg a klasszikus technót és a kisterpeszes matekmetált. Fellépéseik látványvilágát Vjanek teszi befogadhatóvá.

Szeptember 20., péntek, 22.45 (Duna TV) TUDÓSOK

A Tudósok napjaink legőrültebb szuper-gruppja: a mikrofonnál kegyetlen írónk és festőnk, a zenekar-alapító drMáriás énekel és fúj, jobbján Tövisházi Ambrus, a Péterfy Bori and Love Band kitűnő vezetője játszik billentyűs hangszereken, balján a Brains kiváló basszusgitárosa, Endrei Dávid nyomja a szédítő futamokat, a doboknál Jeli Gergely, a Duna-kanyar legjobb dobosa zúzza a bőröket. A Tudósok olyan stílusteremtő zenekar, amely a megszokott zenei irányzatokat kikerülve, közhelyeit kiforgatva egy vérbeli kelet-európai kritikus, szórakoztató és katarzis-produktív zenei nyelvet alakított ki, amely egyszerre jazz és underground, funk és punk, világzene és avantgárd. Vidáman tragikus dalszövegeik és semmihez sem hasonlítható sodró zenéjük napról-napra egyre több bölcs és naiv rajongót nyer az ember felszabadítása és az értelmes túlélés ügyének.

Szeptember 21., szombat, 01.50 (Duna TV) HALOTT PÉNZ

Halott Pénz 2004-ben született meg, nevében is utalva a pénzről, csillogásról szóló hip-hop elutasítására ösztönző attitűd miatt. Kezdetben mások zenéire szövegelve és egy egyedi animációs kisfilmmel próbálta meg felhívni magára a figyelmet.Hamarosan azonban elkezdte magát beolvasztani a producerek, zenekészítők világába és rájött, hogy igazán egyedit akkor képes alkotni, ha saját készítésű zenékre rappel. Zene-és szövegvilága alapvetően megkülönbözteti a stílust képviselőktől, rendkívül sok világ egyesül benne. Az alternatív zenék és szövegektől kezdve a blueson át folkig szinte minden megtalálható matériáiban, mégis egységet alkotva közvetít egyfajta értékrendet, és filozófiát. A filozófia lényege az őszinteség, az általunk látott és hallott történések és érzések megéneklése, olykor némi humorral vagy költői képpel ötvözve.

Szeptember 22., vasárnap, 01.25 (Duna TV) JÓNÁS VERA EXPERIMENT

Vera énekes, dalszerző és gitáros. Saját szerzeményeit játssza, a koncertjein és a felvételein élő elektronikát használ (loop, delay) és saját magát kíséri gitáron. Modern és személyes könnyűzene, amit játszik – a besorolásnál leginkább azt mondhatnánk műfaji kategóriaképpen, hogy „Jónás Vera”, utalva ezzel egyediségére, a zenéhez való egyedi hozzáállására. Jónás Vera a fiatal magyar zenészgeneráció egyik legtehetségesebb és legígéretesebb tagja. Többéves zenei múltját és karrierjét a London Centre for Contemporary Music School-ban idén szerzett diplomájával erősítette meg. Évek óta Londonban és Budapesten él és alkot, mindkét városban sokat koncertezik zenekaraival. Magyarországon a Jónás Vera Experiment nevű zenekarral zenél, melynek tagjai Dés András (ütőhangszerek) és Csizmás András (nagybőgő).