Oldal kiválasztása

Az eheti hullámverések között van pszichedelikus funk, elektro blues, meghallgathatjuk milyen is kellett hogy legyen a Soul Coughing számainak eredeti hangzása, megtudjuk milyen vizeken evez Beck, kivel rappelt Zack De La Rocha, illetve megtekinthetjük a C2C, a Deftones és az FKA Twigs legújabb klipjeit.

Mike_Doughty-2.jpg

Beck – Gimme

Beck már lassacskán öt éve nem adott ki stúdiólemezt, folyamatosan az új hangzásokat keresve a neten teszi publikássá legújabb szerzeményeit. Idén tett ígérete szerint nemsokára két albummal is jelentkezik, de addig is single megjelenések formájában ad magáról hírt. A kétperces Gimme c. szám lassacskán a harmadik ilyen megszólalása.

Mike Doughty – Mr Bitterness

 

A Soul Coughing a kilencvenes egyik legérdekesebb és egyben legjobban alábecsült zenekara. Zenéjük egy addig teljesen ismeretlen fúziót hozott létre a hiphop, a rock, az elektronika és a jazz között. Három stúdiólemez, rengeteg szerzői jogi vita és személyes konfliktus után a zenekar végérvényesen feloszlott. Az SC frontembere, Mike Doughty minden részletében számol be erről tavaly megjelent The Book of Drugs c. könyvében. Most pedig a Soul Coughing számait dolgozta fel úgy, ahogy azoknak eredetileg kellett volna szólniuk, egy szál gitárral és dobgéppel rögzítve azokat. Hogy mi a jobb mindenki döntse el magának, mi mindenesetre a Mr.Bitterness c. szám eredeti és új verzióját is bemutatjuk.

The Stepkids – Moving Pictures

A Stepkids egy fiatal amerikai trió a remek Stone Throw kiadó rosteréről. Zenéjükre leginkább a pszichedelikus funk jelző illik. Második stúdiólemezükről az első klipdal a „Moving Pictures”.

Darkside – Paper Trails

Az utolsó Daft Punk lemez nagyon különleges remix albumáról ismertté vált Nicolas Jaar (elektronika) és Dave Harrington (gitár) duója októberben adja ki első, „Psychic” címet viselő közös stúdiólemezét. Erről a lemezről hallható a „Paper Trails” elektronikus beatekkel megalapozott blues dal.

FKA twigs – Papi Pacify

 

Az idei év perspektív újoncai között szereplő londoni énekesnő nemrég adta ki legújabb EPjét, mely összeségében semmiben sem különbözik elődjétől. Két dal a négyszámos EPről már a premier előtt publikussá vált, most a harmadik dalra, a Papi Pacifyra került a sor.

Deltron 3030 feat. Zack De La Rocha – Melding of the Minds

A netre kiszivárgott még egy szám az októberben megjelenő Deltron 3030 hiphop super group lemezéről. A „Melding of the Minds” a true oldschooll hiphop hagyományait járja, mintha el se telt volna 30 év a formáció debütáló lemeze óta. Del the Funkeé Homosapien rappelése a Gorillaz első lemezét is eszünkbe juttathatja (a lemez felvételein amúgy mind a három Deltron 3030 tag is rész vett), a vendégszereplő pedig nem más mint a Rage Against The Machine szóvivője, Zack De La Rocha.

Deftones – Romantic Dreams

 

Brett Novak rendezésében készült el a legújabb Deftones klip a Romantic Dreams c. számhoz, melynek szereplője a los angelesi gördeszkás varázsló Jason Park.

C2C – Delta

 

A Hocus Pocus tagjaiból verbuválódott nantesi C2C a francia elektronika kétségkívül legcoolabb négyese most a tavaly megjelent Tetrán c. albumuk Delta c. számához készített egy remek animációs klipet.