Oldal kiválasztása

Ezen a héten sem fogunk unatkozni! A heti hullámverésben Paul Mc Cartney hív magához vendégeket az Abbey Roadra, a Warpaint új számmal ad magáról hírt, meghallgatható a Bad Religion karácsonyi albuma és a szíriai Omar Souleyman új lemezének címadó dala, valamint bemutatjuk a legmenőbb moszkvai indie rock zenekart. Hazai klipekben sincs hiány, mivel itt az új Belmondo, Quimby és Fókatalep videó is.  

url.png

Paul McCartney – Queenie Eye

Sir Paul Mc Cartney már nincs abban a korban, hogy a kamerák előtt ugráljon és grimaszokat vágjon. Elég csak benéznie a legendás Abbey Road stúdióba, beülnie a zongora mögé és a nevezetességek eljönnek maguktól. Elsőnek Johnny Depp érkezik fülhallgatóban, majd a színésznő Lily Cole és a Star Trek új Kirk kapitánya, Chris Pine, őket követik Tom Ford, Jeremy Irons, Meryl Streep, Kate Moss és még egy tucat nevezetesség. És mindez jótékonysági célokból a Mc Cartney Queenie Eye c. dalának klipjében.

Warpaint – Love is to Die

A tavaly nyáron az A38 Hajón is fellépett és csak csajokból álló pszichedelikus indie-rock zenekar nemsokára új lemezzel jelentkezik. Addig is itt az első, Love is to die c. dal a korongról, valamint a Chris Cunningham álal jegyzett lemezborító.

Arctic Monkey – One For The Road

Az Arctic Monkeys „AM” c. albumáról most a „One for the Road” c. számhoz készítettek videót. Esztétikájában a klip követi az elődjeit: fekete-fehér, elegáns és picit szürreális.

Pompeya – Slaver

Pompeya – Power

A Pompeya az egyik legmenőbb angolul éneklő moszkvai indie rock zenekar. Meglepően a zenekar hazájában Oroszországban és a tengerentúlon – az USA-ban és Latin-Amerikában érte el eddigi legnagyobb sikereit. Tegnap, október 29-én jelent meg a négyes Tropical c. LP-je, melyről két dalhoz is készült videó.

Omar Souleyman – Warni Warni

Omar Souleyman – korunk legnevesebb szíriai zenésze, esküvői zenészként kezdte, ma már a legjelentősebb zenei fesztiválok vendége. «Wenu Wenu» c. lemezét a Four Tet egyszemélyes vezetőjével Kieran Hebdennel rögzítette. Az album címadó nótájához pedig egy világ körüli útra invitál minket az arab világ egyik legfontosabb zenésze.

Bad Religion  – Christmas Songs (Full Album)

A kereszténység legnagyobb ünnepének közeledtével a Bad Religion készített egy karácsonyi punk lemezt. Az albumon nyolc feldolgozás és egy saját szám hallható. A zenekar előző lemeze, a True North, szintén idén, január 22-én jelent meg.

Quimby – Unbekannte Schmerzen

A Quimby legújabb klipjét a jelenleg Budapesten élő iráni brit rendező Vandad Kashefi készítette, akit leginkább az a:normal sessions videosorozat révén ismerünk, de forgatott klipeket a Lambnek és a Hangmásnak is. A videó képi világa a Quimby idei Szigetes koncertjéhez készített színpadi vizuálra épül. Az Unbekannte Schmerzen c. dal a december elején megjelenő, 11 számos Kaktuszliget albumon szerepel, s különlegessége, hogy Kárpáti Dodi trombitás énekel benne. A Quimby november 7-én és 8-án két teltházas koncertet tart az A38 Hajón.

Belmondo – Szívjuk el

Hamarosan kész lesz az új Belmondo lemez, melyen a hazai könnyűzenei élet különböző előadói is képviseltetik magukat. Az album első klipnótája a „Szívjuk el” című dal, melyen Kovács Krisztián, a Fish! frontembere vendégeskedik.

Fókatelep – Bosszúdal

És ismét egy klip Vandad Kashefitől. A Quimby mellett most a hazai világzenei szcéna egyik legaktívabban turnézó zenekarának, a Fókatelepnek készített videót. A klip szereplői, a zenekar énekesnője, Oláh Annamária és a Nemzeti Színház színésze, Makranczi Zalán.