Oldal kiválasztása

Az A38 Hajó a TV-ben eheti ajánlatai között: Hange Em High, Tanz Baby, Leonor Dely & Tumba Y Quema, Tegnapután, Dorothys Legs, Fatal Error, Fekete Jenő. Pontos vetítési időpontok, rövid ismertetők és videórészletek a heti adásokból a hajtás után!

300x300.jpg

November 4. hétfő 02:05 (Duna TV), Hang Em High

A Hang Em High (magyarul kb: Lógassuk fő’) igazi közép-európai kezdeményezés. A lengyel Bond (aki a népszerű elekropop-zenekar, a Miloopa alapítója is) különleges hangszeren, egy kéthúros steel-basszusgitáron játszik, speciális hangzást kölcsönözve ezzel a zenekarnak, ami sajátos módon értelmezi újra a jazzt, illetve a rock legkülönbözőbb műfajait. A kéthúros, elhangolt gitár és a basszusklarinét egészen meglepő harmóniákban fonódik össze, mindemellett a trió előszeretettel nyúl a blues, a punk és a countryballadák klasszikus formáihoz. Kicsit a Morphine-ra emlékeztető hangzás, egyedülálló hangulatok és atmoszféra.

November 5. kedd 01:10 (Duna TV), Fatal Error                                                                                            

A zenekar – tagjai fiatal kora ellenére – már 4. éve koptatja a színpadokat Budapesten és vidéken egyaránt. Stílusát „káosz rock and roll”-ként aposztrofálták Gödöllőn, ami annyira megtetszett, hogy át is vette a csapat. A Fatal Errort egyaránt elismeri a közönség és a szakma, ezért játszhattak olyan zenekarok vendégeként, mint a Supernem, a Depresszió, a Punnany Massif, az Irie Maffia, vagy a Tankcsapda. A zenekar idén a Hard Rock Rising elődöntőjét is, s ugyanebben az évben az ausztrál Horizon Music booking-céghez szerződtek, akik a későbbi külföldi koncertek szervezésében segítik a zenekart.

November 6. szerda 23:25 (Duna TV), Leonor Dely & Tumba y Quema – Dely Dávid emlékére      

A Tumba y Quema egyéni hangját a Kolumbiában és a karibi térségben élő afrikai diaszpóra különböző zenei stílusai és ritmusvilága határozzák meg, de a rock, a hip-hop, a reggae, az afro-beat és a jazz elemei is belekerülnek az elegybe. David Dely a Tumba y Quema együttes alapítójaként ismert, mely 2004 óta rendszeresen szerepelt Budapest és az ország zenei szinterein. David idén tavasszal váratlanul elhunyt, de zenekara tovább működik, melyet Dávid szülei, Leonor Dely és István Dely (Millero Congo), valamint testvére Shango és felesége Claudia képeznek. Jellegzetes ismertetőjegyük továbbra is a modern afro-latin-kolumbiai ritmusban megszólaló hangzás, a latin vér dobolása és mámora, mely igazi felpezsdítő hatással van a hallgatókra.

November 7. csütörtök 02:19 (Duna TV), Tegnapután                        

A Tegnapután zenei stílushatárokat feszegető produkciójában a világzenei elemekkel feldobott trip-rocktól a prog-metál elemekkel durvított disco-popig a modern rockzene számos irányzatát felvonultatja. Egyéni szintézissé összeálló zenéjük legfőbb eleme a nyitottság és a játékosság. A stílusok közötti utazás során a Tegnapután átjárókat keres és nyit meg a világok között, amelyhez lírai mélységű magyar szövegek szolgáltatják az idegenvezetést.

November 8., péntek, 01.25 (Duna TV), Dorothy’s Legs

A Dorothy’s legs egy frissen, tavaly alakult, magát csak „lo-fi/szintipop duóként” meghatározó együttes, melyben a modellként is ismert Walter Lili énekel és Szilágyi Máté gitározik, illetve szintetizátorokon játszik. Finom, helyenként szomorkás, melankolikus, helyenként egészen euforikus, nem túlbonyolított, de nagyon megragadó, elektronikus alapokra épülő dalaik remekül illenek a világzene, a pop és a míves elektronikus rockzene kedvelőinek.

November 9., szombat, 00.20 (Duna TV), Tanz Baby!

A Tanz Baby! voltaképpen egy vicc, de annak hatalmas. A koncepciógyáros műbájgúnár, David Kleinl és a zenei agy Kristian Musser duója jóformán mindent összelapátol produkciójába, amit az osztrák-német könnyűzenei kultúra az elmúlt évszázadban kitermelt magából, ifjabb Johann Strausstól a Trio parodisztikus infantilizmusán, Falco operettes-újhullámos popján át Louie Austen esztrád-elektrójáig. Retro és vintage, San Remo és táncdalfesztivál, matrózcsíkos rockabilly és Neue Deutsche Welle, teátrális és patetikus gesztusok, giccs, és mindennek az ellenkezője kavarog a Tanz Baby! zseniálisan kimódolt produkciójában. Hűvös elegancia, öltönyzsebbe szúrt vörös rózsa, latin trombiták és persze monumentális slágerek: ez a Tanz Baby!, Ausztria jelenleg legviccesebb duója.

November 10., vasárnap, 01.05. (Duna TV), Fekete Jenő és barátai: George Harrison emlékére

2013-ban lett volna a legendás Beatles együttes tagja, George Harrison 70 éves. A legendás zenész előtt való tisztelgés jegyében álltak össze a hazai színtér kiválóságai, hogy felidézzék az elhunyt mester felejthetetlen számait és azt a kort, amely megszülte a rockzenét. A szupergruppot Fekete Jenő legendás blues-gitáros (Palermo Boogie Gang, Muddy Shoes) hozta létre a közelmúltban. A zenekar tagjai: Fekete Jenő-ének,gitár, Molnár Gábor „Medve Úr”-gitár, Zsoldos Tamás-basszusgitár, Gyenge Lajos-dob, Bacsa Gyula-billentyűk, Monori Gabi-vokál, Kutzora Edina-vokál, Abbas Murád-pozán. Ebben az adásban George Harrison korai éveiben írt, üde, bájos, magukkal sodró dalait hallhatják a nézők.