Oldal kiválasztása

Budapest legszabadabb és legizgalmasabb keddi élőzenés klubestje, a Random Trip rengeteg neves vendég mellett tegnap este egy meglepetésfellépővel is bővült. Az amúgy is hihetetlen sikereket maga mögött tudó klubestsorozat – többszörös telt házas koncert a VOLT Fesztiválon, a Pannonhalmi Jazz Terasz elmúlt 7 évének legnagyobb sikere, és a múlt hétvégi Veszprémi Utca-Zene Fesztivál egyik legnagyobb durranása után – ezúttal a Freestylersből és a Dub Pistolsból is ismert Sir Real, a Carbonfools-énekes Fehér Balázs, és Fábián Juli énekesnő mellett, Dub FX világsztárral egészült ki.

A szabadságát épp Budapesten töltő, az A38 Hajóra látogató ausztrál előadónak, aki a nézők soraiban nézte végig a koncert második felét, annyira megtetszett a nem mindennapi produkció, melyről korábban csak annyit hallott, hogy a Random Trip maga a 100% rögtönzés, a zene színpadon történő születése, hogy magyar kísérőjével megkérdeztette hátha csatlakozhatna. Természetesen a Random Trip művészeti vezetője és dobosa, Delov Jávor azonnal igent mondott, miközben a telt házas közönségnek szépen lassan kezdett kikristályosodni, hogy egy nem akármilyen vendég tette tiszteletét a tegnapi előadáson. A blokk végén a nagyérdemű kitörő tapsviharral jutalmazta a tegnapi zenekari felállást, és a világ első számú egyszemélyes zenekarát, akiről bátran kijelenthetjük, hogy a XXI. sz. Bobby McFerrin-je. A fellépésről készült fotók alább megtekinthetők:

IMG_1218 copy.jpg

IMG_1227 copy.jpg

IMG_1260 copy.jpg

IMG_1110 copy.jpg

Fotók: Wlcsek András Photography

Az utcazenét egészen új alapokra helyező Benjamin Stanfordnak (Dub FX) világszerte és Magyarországon is komoly kultusza van. Az ausztrál származású Dub FX 2005 óta tart ipod-, beatbox-, és effektpedál segítségével szólókoncerteket a világ különböző részein. Spontán utcai fellépéseit eddig több tízmillióan nézték meg a YouTube-on. Magyarországon Dub FX legutóbb a VOLT fesztiválon szerepelt headlinerként, legközelebb pedig augusztus 10-én koncertezik a Sziget fesztivál Party Aréna színpadán.

A Random szerda és a Gimmeshot improvizatív koncertestékből, a Tubro-dobos Delov Jávor és DJ Q-Cee vezetésével alakult Random Trip öt év leforgása alatt nőtte ki magát Budapest legfontosabb szabad zenei klubsorozatává. Freestyle hiphop, klasszikus funk és soul, jazzes rögtönzések keverednek elegánsan és táncra perdítően, az előadók pedig Budapest éjszakai zenei életének ismert zenészei, énekesei, MC-i és DJ-i. A Random Trip heti klubestjein jóformán mindenki fellépett, aki csak számít ebben az izgalmas és változatos világban: Fábián Julitól a Carbonfoolsig, a Brainstől az Irie Maffia tagjaiig, Pély Barnától (United) Papp Szabolcsig (Supernem), Harcsa Veronikától a Neóig .

Mindezt csak tetézi, hogy rengetegszer külföldi fellépők, nem ritkán igazi sztárok csatlakoznak az örömzenéhez. A Random Tripeken fellépett már a Count Basic agytrösztje, Peter Legat, Brandon Fields (George Benson és Dave Weckl Band, Tower of Power), a finn nujazz szupergrupp, a Four Corners Quintet vezetője, Timo Lassy, a New York-i rapper, iLLspokinn, a holland Jeanne Schra és most Sir Real és Dub FX.

A Random Trip facebook oldala: https://www.facebook.com/randomtrip