Oldal kiválasztása

A Tudósok-koncertek a Sziget-fesztiválon mindig is különös kategóriát képviseltek: a zenekar különös dadaista szövegvilágának és sodró, lüktető zenéjének a találkozásából megszülető ízig-vérig kelet-európai, csúcspontra hevített kollektív öröm hangulatát. Ilyenkor nem maradhat el a felszabadult üdvrivalgás, a közös éneklés és sikoltozás, az önfeledt tánc és az agy tudományos katapultálása egy elképesztő zenei szertartás keretében.

2013-05-17_22-00-Tudosok.jpg

Az A38 színpad elődjének, a Bahia színpadnak a tradíciója volt, hogy a közönség a hajnalt a még a színpadon zajló koncerttel várja be, amikor úgy köszöntött rájuk az új nappal, hogy az éjszaka végén a legfelszabadítóbb és legcsodálatosabb élményben részesítette annak valamennyi résztvevőjét. Most, amikor vége lesz a legutolsó fesztiváléjszakának, felelevenítjük ezt a hagyományt, így a legvégére még mindenki rápakolhat élménykupacára egy lapáttal, s rádöbbenhet, hogy a zárásra nincs jobb orvosság, mint a Tudósok-őrületre pogózni hajnalban. Mert ez a hosszú fesztiválmondat végén a felkiáltójel, amely nem csak a legkitartóbbaknak és legbátrabbaknak, de mindenkinek jár és szól.

Aki netán nem tudná, annak megsúgjuk, hogy a Tudósok napjaink legőrültebb alternatív szuper-gruppja, amely egy kicsit a fesztivál doyenje is, hisz eddig annak mindegyikén fellépett. Felállásában a mikrofonnál megtalálod kegyetlen írónkat és festőnket, a zenekar-alapító drMáriást, aki felváltva énekel és fúj, jobbján Tövisházi Ambrus, a Péterfy Bori and Love Band kitűnő vezetőjét, aki billentyűs hangszereken játszik, a balján a Brains kiváló basszusgitárosát, Endrei Dávidot, aki szédítő futamait nyomja, míg a doboknál pedig Jeli Gergelyt, a Duna-kanyar legjobb dobosát, aki kíméletlenül zúzza a bőröket. Ezúttal két különös vendégük is lesz: az egyenesen Brighton-ból érkező szédületes ifjú Hendrix, Gulyás Levente, valamint a dobok nemzetközi avantgárd nagymestere, Pándi Balázs.

A Tudósok koncert augusztus 11-én (vasárnap) 03.30-kor kezdődik a Sziget fesztivál Magyar Zenei Színpadán, a a Müller Péter Sziámi and friends.. Sziget záróbuli keretein belül.

Facebook: https://www.facebook.com/tudosok

Bandcamp: http://tudosok.bandcamp.com/