Oldal kiválasztása

Perc és Adam X, az ipari techno két legismertebb képviselője közös projektbe kezd, mely az AX&P nevet kapta.

Sonic Groove és Perc Trax kiadók rendkívül sikeres 10 évre tekintenek vissza, így Adam „X” Mitchell és Ali „Perc” Wells kettőse, az AX&P minden bizonnyal az eddigi legerősebb produkció lesz ebben a műfajban kollaborációként és kiadóként egyaránt. Egy új label alapításának ötlete mindkét művész fejében megfordult már, igaz, csak jövőre tervezték a megvalósítását. Végül a páros úgy döntött, ha már úgyis együtt dolgoznak, a kiadót is közösen csinálják meg.

– Egymás zenéjének a kölcsönös tisztelete motivált minket leginkább, hogy belevágjunk ebbe a projektbe – magyarázta Adam – Emellett nagyon kíváncsiak voltunk a végeredményre, miután a stílusainkat összemixeltük. Két éve kezdtünk el rajta dolgozni Londonban, majd rövid ideg folytattuk Berlinben, végül online fejeztük be a végső simításokat.

Adam X

Percnek egyébként ez a második kollaborációval kapcsolatos bejelentése ebben a hónapban (Perc & Truss Spiker EP-je, ami a kicsit átalakított Perc Trax LTD-nél jött ki). – A Truss-féle együttműködést teljesen más atmoszférával és munkafolyamattal tudnám jellemezni, azonban mindkét EP trackjeinek fogok helyet találni a szettjeimben, ami a legfontosabb szempont, mikor elkészítünk egy új lemenzt –  mondta Ali

Perc

– Nem mondanám, hogy konkrét tervekkel vagy ötletekkel ültünk le zenét írni. A techno-t amúgy is hasonló oldalról közelítjük meg, így  rábíztuk magunkat a hangok és a ritmus szabad áramlására. – tette hozzá Adam.

Az AX&P kiadó első EP-je, az AX&P 001 szeptember 16-án fog megjelenni bakeliten.


Tracklist:

Ampere Side. Coulomb
OHM Side1. Dines
OHM Side2. Joule

Az A38 hajón 2011-ben már vendégül láthattuk Perc-et, természetesen a Technokunst keretein belül. Szombaton, azaz szeptember 7-én pedig Adam X-et hallhatjátok majd a virtuóz DJ páros, Clouds társaságában. 

Via