Oldal kiválasztása

Heti hullámverés: The Killers, MGMT, Leonard Cohen, Daft Punk, Four Tet, Unknown Mortal Orchestra, Manoya, Alvin és a Mókusok, Erling and the Armagedonettes

2013. 09. 18.

Az aktuális hét legújabb dalai és az ehhez kapcsoló hírek: The Killers, MGMT, Leonard Cohen, Manoya, Alvin és a Mókusok, Daft Punk, Four Tet, Unknown Mortal Orchestra és egy magyar-norvég-örmény kollaboráció trackjei a heti hullámverésben a hajtás után.

MGMT-008.jpg

MGMT – Cool Song 2.

Az MGMT legújabb klipjének szereplője nem más, mint a hazánkban is elég népszerűvé vált Drót (The Wire) sorozat főhősét, Omar Little-t alakító Michael K. Williams. A Cool Song No. 2 klipje, a zenekar immár harmadik, cím nélküli stúdiólemezéhez készült.

The Killers – Shot at the night

Napjaink egyik legnépszerűbb rockzenekara, a The Killers újabb dallal jelentkezik; a szám címe „Shot at the Night”, a producere meg nem más, mint az M83-ból is ismert Anthony Gonzalez. A szám hangzása pont olyan, mint amilyet egy ilyen együttműködést elvár az ember – a 80-as évek pop rockja teljes kiőrlésben. November 11-én jelenik a zenekar első hivatalos válogatáslemeze, melyen 2 új dal lesz hallható, köztük a „Shot at the night” is.

Daft Punk – Lose Yourself to Dance

 

A francia Daft Punk hosszú szünet után készített új klipet (a „Random Access Memories” promóvideói ebbe nem számítanak) a „Lose Yourself to Dance” c. számhoz. A klipben nincs túl sok történés, kivéve azt, hogy egy színes környezetben és csillogó-villogó ruhákban pörögnek a zenekari tagok.

Four Tet – Parallel Jalebi

A Four Tet lassan adagolja soron következő új lemeze dalait. Már hallottuk a „Kool FM” c. club tracket, a „Parallel Jalebi” viszont már inkább az ambient felé sodorja a hallgatót. Az új lemezről nem tudunk sokat, azon kívül, hogy „Beautiful Rewind” lesz a címe és hogy idén ősszel fog megjelenni Kieran Hebden saját kiadójánál, a Texten.

Leonard Cohen – I’ve Got a Little Secret

 

A singer songwriterek keresztapja Leonard Cohen egy vadonatúj számot adott elő Írországi koncertjén, és ahogy ezt a mestertől megszoktuk a téma ismét a szerelem és az öregedés. Az “I’ve Got a Little Secret” egy másik Cohen szerzemény, a „Feels So Good” mutációja, amit szintén sokat játszott élőben, most meg egy picit átszabta és egy teljes új számmá alakította.

Unknown Mortal Orchestra – From the Sun

Az utóbbi évek egyik nagy blogger-megmondókedvence, a cipőbámulós pszichedéliát a csörömpölős lo-fi blues-rockkal egyedi módon elegyítő amerikai-új-zélandi trió, az Unknown Mortal Orchestra idén februárban jelentette meg második nagylemezét. A lemezt bemutató európai turnét éppen a napokban egy időre megszakító, ám novemberben újrakezdő zenekar november 18-án érkezik Budapestre, az A38 Hajóra. A “From The Sun” – a zenekar legfrissebb videóklipje.

Erling and the Armagedonettes – Dreams (feat. Gaya Arutyunyan)

Az Erling and the Armagedonettes egy nagyon ismerős arcokból álló norvég-magyar-örmény szupergroup. A zenészek között – a Brains és a Másfél tagjaiként is ismert Ujj Zoltán (dob) és Lukács Levente (szaxofon) , a Budapesten működő örmény-orosz Wattican Punk Ballet (ex-Deti Picasso) duó testvérpárosa, Gaya (ének) és Karen Arutyunyan (gitár), valamint a norvég Erling Riibe Ramskjell, más nevén AE, a Schtimm zenekar énekes-frontembere. A projekt első stúdiólemezéről bemutatjuk a „Dreams” c. számot.

Manoya – Earth Calling Humans

 

A NEO-ból is imert Hódosi Enikő és a Zagar-dobos Lázár Tibor közös projektje, a Manoya tavaly adta ki első „Hundred Arms” c. stúdiólemezét, melyhez most készült el az első klip, Csigó Tamás rendezésében.

Tegnapután – Törékeny

 

A Tegnapután zenekar szeptember 18-án szerdán lép fel ismét az A38 Hajón. Múlt héten pedig a „Törékeny” c. számhoz készített videóklipjüket mutatták be.

Alvin és a Mókusok – Paraszt

 

Az idén húszéves nyíregyházi Alvin és a Mókusok tizenkettedik stúdiólemezének első klipdala a „Paraszt”. A videó főszereplői egy cigiző lány és a díványon zenélő és énekelő zenekar.