Oldal kiválasztása

A Party / Trend / Kultúra 2014 konferencia szervezőivel, Czimmer Tamással a Soundhead.hu főszerkesztőjével és Turza Tamással, az A38 elektronikus zenei programokért is felelős szakemberével, illetve Batta Barnabással, a konferencia programjáért és kommunikációjáért is felelős MITTE Communications stratégiai igazgatójával beszélgettünk.

 PARTY_TREND_LOGO.jpg

 

Mi hívta életre idén is a konferenciát? Elsősorban Tommyhoz szól a kérdés, hogy az A38 miért csatlakozott szervezőkent?

Czimtom: A tavalyi meleg fogadtatás után, nem volt kérdés, hogy újra meg kell csinálni a Party / Trend / Kultúrát. Hiánypótló platform, és közösségépítő kezdeményezés, amelyből mindenki csak profitálhat.

Tommy: A konferencia tavalyi debütálása számunkra nagyon fontos esemény, a részvétel pedig kellemes meglepetés, jó élmény volt – amikor a Soundhead felvetette a közös munka lehetőségét, nagy örömmel mondtunk igent, mivel egyrészt izgalmas feladatnak ígérkezett, másrészt pedig úgy gondoljuk, hogy az A38 Hajónak, mint a Budapesti elektronikus zenei élet egyik formálójának nagy büszkeség részt venni egy ilyen fontos esemény szervezésében.

Barnabás: a MITTE egyik fontos tevékenysége a hazai kulturális- és zenei programok szervezése/branding-je, promóciója. Mivel évek óta missziónk a hazai elektronikus zenei színtér támogatása ezért a tavaly is közösen megszervezett és lebonyolított debütáló rendezvény után egyértelmű volt, hogy idén újra együtt vágunk bele a közös munkába. Nagyon örültünk, hogy mind helyszínben, mind szervezésben csatlakozott az A38 hajó.

BATTA.jpg

Batta Barnabás

Mi az idei konferencia egyik fő szervezőelve/koncepciója számotokra?

Czimtom: A program összeállításánál igyekeztünk több szegmenst lefedni, megszólítani a kultúrkör legjelesebb képviselőit. Úgy gondolom átfogó képet sikerül majd festeni a partykultúra mibenlétéről 2014-ben.

Tommy: 2014 az az év, ami számos új nemzetközi- és hazai trenddel, valamint a hazai színtér hirtelen átalakulásával, átrendeződésével egy nagyon érdekes időszak lesz. Én kíváncsian várom, keresem, hogy az idei konferencia rávilágít-e azokra az áramlatokra, amik az elkövetkezendő hónapokban befolyásolni fogják a piacot és a közönség igényeit.

Barnabás: a tavalyi “konzervatívabb” programmal szemben az idei év már jóval interdiszciplinárisabb: ahogy a zenei- és kulturális tendenciák is az átjárhatóságot és a kulturális kereszteződések egyre erőteljesebb jelenlétét mutatják, úgy a program összeállításánál is erre a szélesebb spektrumra törekedtünk a konferencia fókuszát illetően. Az idei talán egyszerre szakmaibb, mégis szélesebb rétegeket megszólító program. Ebbe az irányba mutatnak a ZENE és TÁRSADALOM, az URBÁN TÉR, illetve a ZENE és MÁRKA szekciók is.

WP_000116.jpgTurza Tamás

Milyen eredményeket vártok a konferenciától? Új közösségek, vélemények, érdekérvényesítes, célok, vagy?

Czimtom: Olyan eddig felszín alatt zajló párbeszédek megkezdését, amelyek a későbbiekben előrelendíthetik a szcéna résztvevőinek mindennapjait. Remélem több témában is sikerült elindítani valamit, illetve az előadások anyagát haszonnal alkalmazzák majd üzleti modelljeikben a résztvevők.

Tommy: A budapesti elektronikus zenei élet folyamatosan kis, elszigetelt csoportokban szerveződik, és ezen csoportok között nem gyakori az átjárás, az információ vagy a vélemények áramlása. Ezen a konferencián minden alkalommal érdekes látni, ahogy ezen csoportok képviselői egyfajta közös játszótéren, a köz szeme előtt cserélnek véleményt, információkat; remélem, hogy ez ha komoly változásokat nem is, de érdekes felvetéseket és vélemény-ütközéseket mindenképpen a felszínre fog hozni.

Barnabás: Több dolgot is szeretnénk elérni: nagyobb kulturális-és társadalmi elismertséget és magasabb kommunikációs támogatást nyújtani annak az izgalmas zenei szegmensnek, ami évente több tízezer “partytúristát” hoz Magyarországra kiemelt izgalmas zenei programokra. Ezen felül pedig párbeszédet kezdeményezni stílusok, klubok, szervezők és fesztiválok, illetve támogatók és zenei márkák közt. Nem utolsó sorban pedig bemutatni a legújabb zenei és technológiai trendeket a zeneiparban.

CZIMTOM.jpg

Czimmer Tamás

Milyen programot emelnétek ki a konferencia eseményei közül? Mit vártok igazán?

Czimtom: Személy szerint legjobban a kerekasztal beszélgetéseket várom. Izgalmas lesz a Fesztiválok és Klubestek téma is, de az igazi parázs vitára a Dj Szövetséget érintő kérdéseknél számítok.

Tommy: Nagyon várom a DJ-szövetség és az underground lemezlovasok párbeszédét, a Klubestek és fesztiválok közötti viszonyról szóló kerekasztalt, valamint a Kiégő Izzók előadását munkájukról.

Barnabás: a program megálmodójaként és szervezőjeként nehéz bármit is kiemelni, de személy szerint nagyon várom Forrai Krisztián zenei évösszegzőjét, a most debütáló ZENE és TÁRSADALOM, URBÁN TÉR, illetve a MÁRKA ÉS ZENE szekciók előadásait. A kerekasztalok mindegyike – a tavalyi évhez hasonlóan – erős, építő vitákat sejtet, nem kérdés, hogy azok is izgalmasak lesznek.

Szerintetek mi lesz a 2015-ös konferencia mottója?

Czimtom: Ezt csak utána fogjuk megtudni.

Tommy: „…avagy lehet-e még jobb év a partira, mint 2014 volt?” 🙂

Barnabás: ELŐRE!