Oldal kiválasztása

47345.jpg

Kevés nagyobb karácsonyi sláger volt a poptörténetben Pharrell Williamsnek a Gru 2-höz készített betétdalánál, a Happynél. Az irdatlan sikerben óriási szerepe volt a tavaly novemberi, rendhagyó bemutatónak: Pharrell egy nagyon ötletes interaktív videóklip-weboldal kombóval jelentette meg a dalt. A „világ első 24 órás videóklipjében” a Happy ismétlődik vegtelenítve, valóban egy teljes napon keresztül, miközben mindenféle emberek táncolnak rá Los Angeles utcáin, köztük inkognitóban megjelenő sztárok tömkelege Jimmy Kimmeltől Jamie Foxxon és Sergio Mendesen át a Los Angeles Lakers ikonikus irányítójáig, Earvin „Magic” Johnsonig. Bármily meglepő, ennek a többszörös listavezető dalnak, és mega-gigasztár szerző-producer-előadójának is elég magas az A38-együtthatója, ugyanis a teljes netes őrületet és újraforgatási lázat elindító klip ötletgazdája és kreatív megvalósítója nem más volt, mint a tavaly a Sziget fesztivál A38 színpadán remek és látványos koncertet adó Woodkid. Az aktualitást pedig az adja, hogy Woodkid elkészítette a Happy elég jól sikerül, zongorás-vonóskíséretes „szomorú” remixét, amit tegnap mutatott be a Stereogum, és ezen a linken hallgatható meg.

A fenti, az A38 színpadon készült képen éppen nem szomorú, hanem nagyon vidám Woodkid, azaz a lengyel születésű, Franciaországban felnőtt, jelenleg az Egyesült Államokban élő Yoann Lemoine eleve kliprendezőként és látványtervezőként indult, forgatott Lana Del Reyjel, Katy Perryvel és Rihannával is, mostanság pedig a New York-i városi balett egy áprilisi bemutatójában működik közre. A Sziget A38 színpadára első nagylemezével érkezett, aminek nagyszabású, barokkos popzenéje komoly elimerést hozott neki – nem meglepő módon a lemez dalaihoz készült monumentális és eredeti látványvilágú videoklipeknek köszönhetően.

Az egymással összefüggő Iront és Run Boy Runt meg sem mutatjuk itt, inkább azt, milyen remek reklámklipet készített az Absoultnak saját számára, a Ghost Lightsra.