Oldal kiválasztása
Marriages

Új lemez és európai turné: Marriages

Az instrumentális posztrock-zenekar, a Red Sparowes egykori tagjaiból alakult Marriages a 2015-ös év egyik nagy ígérete. A 2012-es első EP, a Kitsune óta elég sok idő eltelt, többek között az énekes-gitáros frontlány, Emma Ruth Rundle tavaly megjelent szólólemeze hátráltatta a közös munkát. Ám a trió most végre megjelentette első nagylemezét, Salome címmel, és a következő hetekben a Wovenhanddel turnézó Marriages április 29-én az A38 Hajón be is mutatja azt. (Bár a Wovenhand – aminek tavalyi lemezéről itt írtunk – többször fellépett az A38-on, ezúttal nem koncertezik Budapesten.)

A Marriages le sem tagadhatná a posztrock-gyökereket: csilingelő, visszhangos gitártémák, lágyan úszó szintetizátor-szőnyegek, és mindezek felett euforikusan szárnyal Rundle éneke. Nem véletlen, hogy az első albumot az artrock-posztrock egyik zászlóshajója, a Sargent House adta ki. A Marriages a lemezmegjelenést áprilisban nagyszabású európai turnéval ünnepli, a Wovenhand előzenekaraként. A turné végeztével a triónak maradt még pár szabad napja a kontinensen, így „szinte véletlenül” láthatjuk az A38-on az idei év egyik fontos rockzenekarát.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/playlists/94164780″ params=”color=e30020&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

 

Itt pedig a Marriages első EP-je, a 2012-es Kitsune.

[bandcamp width=650 height=340 album=220871515 size=large bgcol=ffffff linkcol=de270f artwork=small]