Oldal kiválasztása
Fear of Men

Szomorkás, köldöknézős hálószobapop: Fear of Men

A brightoni művészeti főiskolásokból öt éve alakult Fear of Men ma jelentette meg második nagylemezét, a Fall Forevert. Az új album turnéján a Fear of Men szeptember 29-én végre Budapestre is eljut: a Naked Woods és a remek osztrák indie-folk énekesnő, Avec társaságában ad koncertet az A38 Hajón. A 2014-es év legjobb „dreampopnak” nevezett lemeze, a Loom után íme az új, éteri és elszállós Fear of Men-album.

A két évvel ezelőtti Loomról igen szépeket írtak a legmegmondóbb zeneblogok és szájtok, mint a Pitchfork vagy a Stereogum. A magát elég sokatmondóan az androfóbiáról, tehát az emberektől való beteges félelemről elnevező trió finom, magába forduló, intim és szomorkás, köldöknézős hálószobapopja komoly sikert aratott. Sokan a Beach House-zal vagy a Lush-sal hasonlítják össze a Fear of Men zenéjét. Annyi biztos, hogy a brit triónál is nagy szerepe van a csilingelő, visszhangos gitároknak, az éteri vokáloknak, finoman rezgő basszusmeneteknek, az elvágyódós témáknak.

A lemezmegjelenést alig egy héttel előzte meg a második beharangozó videóklip, amit Eleanor Hardwick és Sam Boullier rendezett a Traumához. A látványos táncklip a lemezborító világát bontja ki mongóképpé.