Oldal kiválasztása

MOME-s kisfilmek népszerűsítik a biokémia tudományágát

A biokémia Magyarországon is dinamikusan fejlődő, nagy számú munkahelyet teremtő ágazat. Fontos tehát a területen alkalmazható szakemberek magas szintű képzése. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Média Design tanszéke és a Budapesti Műszaki Egyetem Biokémia tanszéke egy több éves oktatási együttműködés keretében ismeretterjesztő kisfilmeket gyárt, amelyekből néhányat az A38 Hajó is segít eljuttatni a közönséghez. Csak támogatni tudunk egy olyan kezdeményezést, ami kreativitással párosítja a tudományt.

Nézzétek meg egy remek klipet és két további kisfilmet arról, hogy miért is érdemes foglalkoznunk mindazzal, ami a gimnáziumban első ránézésre nem mindannyiunknak tetszett!

A sugárzás rossz, de nem mindig.

A Mikrobanda videóból több percnyi hasznos sztori-alapanyagot tanulhatsz meg, amivel otthon és barátaid körében is dicsekedhetsz. Vagy, akár a hivatásod is lehet egyszer.

Ezúton is gratulálunk a MOME és a BME hallgatóinak a szuper munkákért! Miért mutattuk meg ezeket nektek? A projekt célja, hogy az online publikálás potenciáját és előnyeit kihasználva, olyan magyar nyelvű ismeretterjesztő csatornát hozzunk létre, ahol professzionális, ugyanakkor friss és könnyen befogadható audiovizuális anyagok láthatók, amelyek a biokémia, valamint a BME Biokémia és Biomérnök Tanszékeinek népszerűsítését szolgálják – leginkább a fiatal, pályaválasztás előtt álló korosztály soraiban. A BME szakmai támogatásával a MOME hallgatói olyan kreatív tartalmat hoznak létre, mely hidat képez köztünk és a számunkra idegennek tűnő, de voltaképpen teljesen hétköznapi dolgok között.

A projekt keretében készült további videók itt érhetők el.