Oldal kiválasztása

Joe Acheson multiinstrumentalista, zeneszerző és producer szólóprojektje hat év után, november 29-én érkezik az A38-ra az amibent/trip-hop duó Arms and Sleepers kíséretében.

Joe szinte mindent kipróbált, mielőtt megalkotta a Hidden Orchestrát: már egész fiatalon elkezdett zenét szerezni, énekelt kórusban, játszott zenekarokban, tevékenykedett DJ-ként és producerként, improvizált különféle experimentális projektekben. Aztán gondolt egyet, és megalapította a világ egyik első „képzelt nagyzenekarát”. Bár a turnézó felállás évek óta ugyanazt a négy embert takarja, a lemezírás folyamata teljesen másképp zajlik, mint az megszokott, nincsenek például közös stúdiózások: minden zenész külön veszi fel a saját részét, Acheson pedig a stúdiójában összerakja belőlük a dalokat. 

A végeredmény lehetne akár dadaista kollázs is, ezerfelé elindulva, de sehova sem érkezve – a valóság viszont pont ennek az ellenkezője: úgy bontja ki a legkülönbözőbb zenei hangulatokat, hogy a katarzis aligha maradhat el, induljon a belső mozi egy női hangbejátszással, jazzes dudorászással vagy zivataros égiháborúval.

Pár hónapja, szeptemberben jelent meg a Hidden Orchestra legújabb, To Dream is to Forget című lemeze, ami a címéhez hűen álomszerű ambient utazás a zenekarra jellemző minőségben, hol sötét árnyak között, hol a lehető legharmonikusabb dallamokkal festett környezetben.

Nem először járnak a Hajón, az A38 Youtube csatornáján egy teljes korábbi koncertet is találni róluk, de november 29-én végre megismerhetjük hová fejlődött az elmúlt hat évben a zenekar, pedig ha csak a szintet tartották volna, már remek koncertnek ígérkezne a novemberi, de új albumukból kiindulva, az eddigieknél is sokkal erősebb produkcióval érkeznek.