Oldal kiválasztása

Terasznyitás, instrumentális elektronika, határokat áthágó indie-rock, funeral doom és roma zenekarok az A38-on a nyári szezon közeledtével.

Freakin’ Disco – Április 25.

A Freakin’ Disco mély, táncos, elszállós és dögös grooveokkal teli instrumentális elektronikus zenéjével megjárta már a Sziget, Ozora, Művészetek Völgye, Kolorádó, Bánkitó, Ubikeklektik és a dán Slaughterhouse fesztiválokat, és fellépett már többek között Angliában, Németországban, Lengyelországban, Szlovákiában és Csehországban is. Az elmúlt években külföldön is egyre nagyobb láthatóságnak örvendő zenekar egyetlen budapesti tavaszi koncertjét április 25-én a Hajón adja.

Lick The Click! – Április 27.

Április végén az eddigi évek hagyományai szerint megnyílnak a teraszok is a Hajón. Keddtől vasárnapig minden héten különböző stílusok várják a munka után lazulni vágyó budapestieket a lemenő nap és új, valamint évek óta visszatérő rezidens DJ-k társaságában, mint például Dublic, Isu, Crimson, Monoclick vagy Statik. Idén olyan új bulisorozatok töltik meg a teraszokat, mint például a Selecta On Board, a Sunset Breakz, a Lidokain Klub és a The House of Bass. A tavalyról már ismert Tuesday Madness, Hot Spot, Fine Selection, és Friday már május első hetével megnyitja kapuit, havi rendszerességgel pedig érkezik a Lick The Click is, hogy house, techno és disco ritmusokkal kísérjen az éjszakába.

Leap – Május 2.

A londoni “trubadúr”, Jack Balfour Scott új projektje, a LEAP képében egy olyan zenekar korai lépéseinek lehet a budapesti kultúrszcéna a szemtanúja, amely jelentős hatást gyakorol majd a szcénára a közeljövőben. Zenéjük az indie grunge-gitárhangzás és a zúzós-kőkemény dobolás elegye, megszórva egy csipetnyi elektronikával . A fiatalos banda Európa szerte teltházas koncerteket tud maga mögött, és nemzetközi rajongótábora egyre növekszik.

Bell Witch, The Keaning – Május 3.

A seattle-i funeral doom duó, a Bell Witch több mint egy évtizede forgatja fel a hagyományos zenei elvárásokat. Dalaik lassú, átható, szinte transzcendentális élményt nyújtanak. Legújabb The Clandestine Gate című albumuk, ahogyan a 2017-es Mirror Reaper is, egyetlen 83 perces kompozíció, ami filmszerűen pulzál és lélegzik. Az estéhez csatlakozik még az amerikai The Keaning – Rebecca Vernon szóló zenei projektje – gótikus érzékenységével és téli gyilkos balladáival.

Dub Pistols – Május 9.

Az Egyesült Királyság sokszínű zenei színpadán kevés előadó testesíti meg a nyers energiát és a lázadó lelkesedést olyan emblematikus sajátossággal, mint a Dub Pistols. A zenekar Barry Ashworth vezetésével több mint 25 éve robbantja fel a tánctereket. A Dub Pistols ikonikus reggae énekesektől kezdve a hip-hop legendákig olyan művészekkel dolgozott együtt, mint a The Specials, Busta Rhymes, Horace Andy, Madness, és Gregory Isaacs.

GipsyFest – Május 10-12.

Először rendezik meg a roma szubkultúrát egyesítő Gypsy Fesztet olyan népszerű előadókkal, mint a Parno Graszt, a Kale Lulugyi, de még Oláh Gergő is fellép. A fesztivál ideje alatt megtekinthető lesz a Kunhegyesi Ferenc alkotásait bemutató kiállítás is az A38 éttermében.