Oldal kiválasztása

A nyári szezon idén is minden zenei műfaj széles spektrumán kínál programokat. Június közepétől többek között sötét és hátborzongató ritmusok, atmoszférikus metál dallamok és pörgős elektronikus ütemek adják egymásnak a stafétát.

Június 14. – Mehringer lemezbemutató / SOLD OUT
Az idei évben Fonogram-díjra jelölt Mehringer az új magyar könnyűzene egyik legizgalmasabb feltörekvő művésze. Nem egészen két éve, hogy aktívan jelen van a hazai zenei életben, de dalait milliók hallgatják és több sikeres országos turnét tudhat maga mögött. Mehringer zenei filozófiája szókimondó szövegeivel és energikus dallamaival az őszinteségre és a szabad alkotásra épül. Legújabb, az „A bálban”, című kislemezét az A38 Hajó színpadán mutatja be.

Június 15. – Sematary
A kaliforniai zenész és producer, egyedi emo rap, witch house és horrorcore stílusáról ismert. Zenéje dark hangzásokat ötvöz durva, nyers zajokkal, amihez nagymértékben merít a horrorfilmek és az okkult kultúra témáiból. Nehéz, torzított basszusok és lesújtó morajlások jellemzik számait, amelyek a halál és a sötétség lelki mélységeit, az emberi lét legalapvetőbb egzisztenciális félelmeit dolgozzák fel. Annak ellenére, hogy zenéje nem a mainstream divatot követi, sajátos megközelítése és hátborzongató atmoszférája hűséges rajongótábort szerzett neki. Sematary mellett a Haunted Mound kollektíva négy másik tagja, Turnabout, Gonerville, Oscar18 és Hackle is csatlakozik az estéhez.

Június 20. – Wayfarer
A 2012-ben alakult denveri metál zenekar, elsősorban atmoszférikus black metálra építkezik, amiben valamennyi Americana és poszt-rock zenei hatásnak is ad helyet. A banda hagyományos amerikai folk hangszerekkel és dallamokkal olyan hangképeket teremt, amelyek az amerikai Nyugat hatalmas és kietlen tájait idézik. Az „Old Souls”, a „World’s Blood” és az „A Romance with Violence” című albumokkal a Wayfarer a metál szcéna egyik fontos figurájává vált. Legfőbb témáik közé az amerikai határvidék történelme, mítosza és brutalitása tartoznak, amiket élő produkcióban már-már egy igazi történetmesélő utaztatás keretében tárnak közönségük elé.

Június 22. – Selecta on Board
Keddtől vasárnapig a Hajó teraszait az eddigi években is megszokott módon különböző stílusú daytime bulik foglalják el. Drum & bass, riddim, dubstep, house, minimal és techno beatek forrósítják fel a hangulatot. Június 22-én a Selecta on Board ezúttal az ír garage királyt, Prozakot hozza el, hogy megremegtesse a fedélzetet.

Június 27. – Monchichi Potenciál, Erik Sumo DJ Szett
Monchichi Potenciált, a debreceni trip-pop együttest, az innovatív többszólamú ének, a vibráló rézfúvós hangszerelés és a ragályos elektronikus ritmusok összefonódása határozza meg. A 2003-ban, egy Amorf Ördögök remixverseny alkalmával alapított zenekar gyorsan szerzett hírnevet, és jelentős szereplőjévé vált Budapest kulturális életének. Tavaly a Made In Debrecen Fesztivál keretében újra összeálltak egy húszperces koncertre, ami után a 2024-ben, három állomásos miniturnéra indultak, melynek budapesti állomása az A38-on lesz. Erik Sumo, a Péterfy Bori & Love Bandből és filmzenéiről is jól ismert Tövisházi Ambrus eklektikus dj szettje pedig a koncert előtt és után teremt pezsdítő és egzotikus légkört.

Július 4. – Sear Bliss, Rivers Ablaze, Warhymn
A zenekar basszusgitárosa, énekese és billentyűse, Nagy András 1993-ban alapította a Sear Bliss zenekart Szombathelyen. A szimfonikus hangzásvilágot intenzív gitárjátékkal és vokálokkal spékelő magyar black metál zenekar június 28-án megjelenő legújabb, „Heavenly Down” című albumát mutatja be az A38 Tetőteraszon. Az eseményen először lesz lehetőség megvásárolni az új albumot és a koncert előtt és után a zenekari tagokkal is lehet személyesen találkozni. A Sear Bliss mellett az experimentális, progresszív blackened death metálban utazó Rivers Ablaze és a román black metál banda, a Warhymn zenekarok lépnek színpadra.