Oldal kiválasztása

Időtlen és összetéveszthetetlen híd a természet és az emberiség között. Július 11-én Yaima, az atmoszférikus elektronika képviselője érkezik a fedélzetre.

A duót 2014-ben alapította Masaru Higasa multiinstrumentalista producer és Pepper Proud vokalista. Maga a Yaima név két forrásból származik; a japán Okinawa kulturálisan megőrzött Yaeyama kerületéből és a Mapudungun nyelv “amin a víz átfolyik” kifejezéséből, az élet áramlásának szimbolikájából. Ez a filozófiai alapvetés szerepet kap zenéjükben is, önfelfedező és elmélkedő utazásra invitálva a hallgatókat.

A duó a világzene, az elektronikus és az akusztikus hangzás elemeit ötvözi gazdag textúrákkal, éteri dallamokkal és megnyugtató női énekhanggal. A produkcióban a férfi és női energiák közösen teremtenek kiegyensúlyozott és organikus egységet, amiben gyakran különböző kultúrák hangszerei is megszólalnak, mint például a handpan, a didgeridoo és a kora, amelyeket modern ütemekkel és elektronikus elemekkel kombinálnak.

A Yaima zenéjének fundamentuma a mély spiritualitás. A szövegek, amelyeket Pepper Proud ír és énekel, olyan témákat vizsgálnak, mint a természet, az emberi kapcsolat és a belső béke. 

Albumaikat az elementálok iránti elismeréssel, illetve egy átfogó, transzcendens történet részeként építik fel. Debütáló albumuk, a Pellucidity, a víz és a mindannyiunkban lakozó békés lélek képeit eleveníti fel. Második lemezük, az OvO koncepcióalbum, ami végigvezeti a hallgatót egy mag életciklusán és hangképként jeleníti meg a szél elementáris energiáját. A 2018-as Antidote az elejétől a végéig a tűz, a szenvedély és a megújulás táncának ábrázolása. Yaima negyedik elemi műve három részben jelent meg és a föld erejét foglalja magába.

Július 11-én a Yaima az A38-on mutatja be tíz éves jubileumi albumát, a Moongate-et. A tizenhárom dalból álló visszaemlékezés, a földi ciklus tizenhárom holdjának tiszteletére készült. Ez az album a négy természeti elem fúzióját jelképezi, ahol minden egyes dalt újra felvettek különböző feldolgozásokkal és zenészekkel.