Oldal kiválasztása

A BALTHVS kolumbiai zenekar egyedülálló módon ötvözi a pszichedelikus rock, funk, soul és latin zenei hatásokat. 2020-as alakulása óta a banda egyedien eklektikus alkotói világával berobbant a nemzetközi zenei életbe és október 31-én a Harvest album világturnéjával a Hajóra is ellátogat.

A trió tagjai Felipe Ortega (gitár, ének), Santiago Mejía (basszusgitár) és Luis Baquero (dobok) közös szenvedéllyel kísérleteznek különféle zenei műfajokkal: zenéjük egyszerre merít a 60-as és 70-es évek pszichedelikus rockjából és alkalmaz modern elektronikus zenei elemeket. A török zene, disco, house, funk, indie rock, szörfrock és cumbia a Khruangbin és Tame Impala stílusához közel álló, harmonikus hangzásvilágot reprezentál. Zenéjüket groove-os basszusvonalak, gitárszólamok és pszichedelikus effektek jellemzik, amik álomszerű, hipnotikus hangzást kölcsönöznek az együttesnek.

A BALTHVS energikus műsorairól, élő improvizációjáról és termékeny teljesítményéről ismert. Alakulásuk óta több mint 39 single-t és három teljes hosszúságú albumot adtak ki. Munkásságuk stílusokon átívelő, dalaikban a kozmikus és önreflexív témák éppúgy megjelennek, mint a táncra hívó, lendületes ritmusok.

 A banda színpadra lépett Kolumbia legnagyobb zenei fesztiválján, a Rock al Parque-n, több amerikai turnén is részt vett, valamint három alkalommal megfordult az SXSW-en és számtalan nívós nemzetközi fellépést tudhat a háta mögött. 

A BALTHVS zenei pályafutása az elmúlt években komoly lendületet vett. A zenekar kreatív, innovatív megközelítése, valamint a folyamatos kísérletezés iránti elkötelezettsége a globális pszichedelikus és fúziós zenei színtér egyik meghatározó szereplőjévé tette őket. Október 31-én a funk trió a Hajó színpadán is fellép.