Oldal kiválasztása

A Junip azonos című lemeze a Pitchforkon

Az argentin származású svéd trubadúr-szupersztár, José González triója, a Junip április 30-án lép fel az A38 Hajó tizedik születésnapján. A koncert nem mellékesen a zenekar új nagylemezét bemutató európai turné első állomása lesz. Bár a nemes egyszerűséggel Junipnak elnevezett album (ami borítójából ítélve valószínűleg Az őzikés lemez címmel vonul majd be a zenetörténetbe) csak április 22-én jelenik meg Európában, most teljes egészében meghallgatható a Pitchforkon. A megjelenés napjáig streamelhető anyagon a trió szakértőink szerint legszebb erényeit csillogtatja meg: a Junip védjegyévé vált „varázslatos, álomszerű, pszichedelikus hangulat, melankólia és éteri szépség bontakozik ki az együttes folk-popjából” – mondják a lemez által poétikus állapotba hipnotizált elemzők, és mi igazat adunk nekik.

Időközben, bizonyára a lemezmegjelenést kísérő kampány részeként elindult a Junip Tumblr-blogja is, és az első posztok között ott találhatjuk az új albumról nyilvánosságra hozott második dal, a Your Life, Your Call klipjét:

A Mikel Cee Karlsson által rendezett klip tulajdonképpen folytatás az őzikés lemez védjegyszerű első számához, a februárban megjelent Line of Fire-höz, ami szintén Karlsson munkája.

A svéd rendező közreműködése nem meglepetés, hiszen José González több klipjét jegyzi, és készített videót Fever Ray számára is, aki „civilben”, Karin Dreyer Andersson néven a Knife tagja. Ez a duó írta a Heartbeats című szám eredeti verzióját, aminek finom, akusztikus feldolgozásával José González első kiugró sikerét aratta, miután az aláfestő zenéje lett a Sony Bravia híres „színesgolyós” reklámjának.