Oldal kiválasztása

Valami történik most Budapesten. A hosszú ideje stagnáló kísérleti rock szcéna új nevekkel bővül, és ha underground körökben is, a reneszánszát éli. Az idei év egyik ilyen kellemes meglepetése kétségkívül az egzotikus elnevezésű zenekar megjelenése. A hazai jazz és pop-rock szcéna három ismert zenésze azzal a céllal állt össze, hogy létrehozva egy kísérletekben gazdag pszichedelikus zenekart, betöltsék az experimentális rockzenei színtérben már régóta tátongó űrt. A trió tagjai a Pérterfy Bori & Love Band és az Erik Sumo Band gitárosaként ismert Mészáros Ádám, a hazai dzsessz egyik legaktívabb bőgőse és basszusgitárosa Hock Ernő (Dresch Quartet, Qualitons), valamint Halmos András, a Tariqa és Morningdeer dobosa. A Jü valójában egy folyamatzenét játszik, egy utazásra invitál minket, ahol bárhova sodorhat minket az ár. Hallgatva a háromszámos demójukat, hol a Marc Ribot féle Ceramic Dogot juttatják az eszünkbe, hol pedig a Morphine előtt tisztelgő osztrák-lengyel Hang Em High triót. A számok struktúráját illetően pedig a tradicionális transz zenék repetitív alapjaiból építkeznek, lefordítva azokat a kísérleti rock zene zsargonjára.

Az idei Újbuda Jazzfesztiválon is fellépő Jü az A38 Hajó blogján mutatja be először háromszámos demóját. A szerzeményekhez készült élő kép- és hanganyagot a hajtás után lehet megtekinteni.

jü_cover.jpg

Jü – Dear Johann

Jü – Disco Fantastique

Jü – Bhajan

A demo hanganyagát a zenekar bandcamp oldalán lehet meghallgatni. Koncertekkel kapcsolatos infókat és friss híreket pedig a facebook oldalukon lehet kapni.