Oldal kiválasztása

Az alapító O’Keeffe tesók egyikével, a dobos Ryannel beszélgettünk közelgő budapesti koncertjük kapcsán. Az interjú a júniusi A38 Magazinban is olvasható.

130612_airbourne03.jpg

Hogyan készült a Live It Up, az első klipetek az új albumhoz?

Nagyon jól éreztük magunkat forgatás közben. Visszamentünk forgatni Melbourne-be, Ausztráliába. Az ötlet a szokásos volt: érezzük jól magunkat, legyenek benne régi kocsik, és furikázzanak körbe, miközben játszunk, és természetesen a csinos lányok sem maradhattak ki. Szerintem elég jól sikerült.

Ha jól tudom, épp Springfieldben vagytok, az amerikai turnén.

Igen, a Shinedown-nal turnézunk épp. Április 17-e óta vagyunk úton, hat koncertet adtunk, ahol mi voltunk a főzenekar, most pedig Shinedown előtt játszunk. Nagyon élvezzük Amerikát, bár hamarosan itt a vége.

Hogyan fogadta a közönség az új dalokat?

Igazából nem nagyon játszottuk őket, csak a Live It Up-ot, de azt nagyon szereti a közönség. A többi dal még ki se jött. De mindenhol nagyon pozitívak a visszajelzések, úgy látszik, szeretik.

Mi volt az elképzelésetek, amikor az albumot csináltátok?

A lényeg az volt, hogy térjünk vissza kicsit a gyökereinkhez, írjunk régivágású rock and roll számokat. Sok időnk volt, amit megpróbáltunk mind a dalírásra felhasználni. Megpróbáltunk visszatérni a kezdetekhez, és elégedettek vagyunk az eredménnyel.

Micsoda a címben szereplő Fekete Kutya? Talán maga a rock and roll?

Több jelentése is van. Utalni akartunk arra, mi mindenen ment keresztül a zenekar, a csúcs- és mélypontokra, arra, milyen nehéz bandát alakítani. Ez egy nagyon vad dolog. De lehet egy odavetett név is, ami egyszerűen csak jól hangzik.

Sokan videójátékokban hallották először a zenéteket. Ti magatok sokat játszotok a turnébuszban?

A srácok elég sokat játszanak a buszban, szeretjük. Az EA Games felhasználta néhány számunkat és nagyon sok emberhez így jutott el a zenénk, aminek nagyon örülünk. Mondhatjuk, hogy a videójátékok afféle modern rádióként is működnek.

Fellépések előtt is játszotok?

Néha, ha az időnk engedi vagy unatkozunk a buszban, akkor játszunk vagy megnézünk egy filmet, de általában eléggé elfoglaltak vagyunk az újságírókkal, a helyszínre becuccolással, a beállással, ráadásul, mivel most előzenekar vagyunk, még kevesebb időnk van színpadra lépés előtt.

Üzensz valamit a magyar rajongóknak?

Most még két hét van hátra az amerikai turnénkból, és aztán hamarosan megyünk Európába. Magyarországon egy fesztiválon (Hegyalja Fesztivál – a szerk.) játszottunk utoljára, kábé másfél éve, és most nagyon várjuk Budapestet. Ott találkozunk, rock and roll!