Oldal kiválasztása

Marcell Dettmann új albuma, a Dettmann II szeptember 16-án jön ki az Ostgut Tonnál – írja a RA. Már három év telt legutóbbi LP-je óta, s ez idő alatt a Berghainban is rezidens Dettmann karrierje – DJ-ként és producerként is – folyamatosan felfelé ívelt.

dettmann.jpg

Annak ellenére, hogy rendszeresen lép fel Ibizán és egyéb fesztiválokon, a művészt továbbra is a kompromisszumot nem tűrő techno jellemzi, mely amilyen kemény, olyan táncolható is. A Dettmann II sem lesz más: elképesztően vegyíti az ambient hangképeket és minimalista-kísérleti vágásokat azzal a veretéssel, amihez már hozzászoktunk. A Seduction című trackhez Emika kölcsönzi hangját (aki egyébként október 10-én lép fel az A38-on), de ők már nem először dolgoznak együtt, Dettmann 2011-ben készítette el a Count Backwards remixét. Az Outback és Aim című számokban további két techno-nagyágyú, Levon Vincent és Rene Pawlowitz működött közre.

Tracklist:

01. Arise
02. Throb
03. Ductil
04. Shiver
05. Lightworks
06. Soar
07. Outback
08. Seduction feat. Emika
09. Radar
10. Corridor
11. Stranger
12. Aim

Marcell Dettmannt a hajó Technokunst sorozatában láttuk vendégül tavaly decemberben, idén pedig a Sziget Fesztiválon, az A38 Stage-en lép fel a nem kevésbé népszerű Tommy Four Seven-nel együtt. 

Íme egy kis ízelítő, hogy mit is hallhatunk majd: