Oldal kiválasztása

lenzman1.png

A holland Teije Van Vliet-t, azaz Lenzmant az utóbbi évek hánytatott sorsú liquid funkjának reménysugaraként tartják számon. Első kislemezét még 2007-ben adta ki a Spearheadnél, azóta olyan kiadókat is megjárt, mint a SGN:LTD, a Soul:R vagy a Subtitles és jelenleg a Metalheadz színeiben dolgozik első albumán. Habár Lenzman a zenéjében nem riad vissza a morcosan kavargó basszusoktól, mellette inkább a finoman lágy dallamok jellemzik, rengeteg soul és rnb hatással, hangulatában pedig keserédes romantikával. Kifinomult hangzására néhol könnyed és kecses, mint például a Riyával készült gyönyörűen bús How Did I Let You Go, máskor pedig egészen dögös és emelkedett. Bár igazából kár a jelzőkkel dobálózni, elég egy kifejezést megjegyezni: lélekkel teli.

A zenész (aki egyébként már többször is játszott Magyarországon) a napokban készített egy közel másfél órás, huszonkilenc számból álló mixet Dan Stezo MC-vel, melyet egyfajta kollázsnak nevezett, melyet ennek a lélekkel teli drum and bassnek az elmúlt tíz évét foglalja össze. Ahogy Lenzman írta, már tíz éve annak, hogy Dan Stezo-val rögzítették az első drum and bass szettjüket, és ebben az elmúlt évtizedben megannyi csodálatos zene volt, mely alapvetően hatott a személyes fejlődésére, hogy ennek a korszaknak a tiszteletére összehoztak egy mixet a kedvenc előadóiktól, a kedvenc számaikból.

A Liquiditation 2013 mix, melyet itt lehet meghallgatni, valóban elbűvölő, és igencsak kellemes olyan előadók régi számait felidézni, mint dBridge, Alix Perez, Calibre, Logistics vagy Zero Tolerance. A holland dj a Major League és a Bladerunnaz szervezésében szombaton lép fel az A38-on a már említett MC, Dan Stezo társaságában, erről bővebb információt itt lehet olvasni. Ha ezt a mixet lehet a buli felvezetőjének tekinteni, akkor minden bizonnyal érzelemdús este lesz a szombati.

szerz.: Árvai Dániel