Oldal kiválasztása

Heti hullámverés: Arcade Fire, Bombino, Fire!, Toro Y Moi, Budapest Voices, Chvrches, Martina Topley-Bird feat. Mark Lanegan & Warpaint, Maya Jane Coles feat. Karin Park

2013. 10. 02.

A heti hullámverésünkben bemutatjuk az Arcade Fire legújabb húszperces koncertvideóját, a Toro Y Moi mozgó olajfestményes klipjét, a legnevesebb tuareg gitáros szólólemezének első klipdalát, a Fire! új lemezének egyik szerzéményét, Mary Jane Coles és Karin Park kollaborációját, valamint a CHVRCHES Whitney Houston, a Budapest Voices Quimby és a Marina Topley-Bird, Mark Lanegan, Warpaint kollaboráció The XX feldolgozásait.

MUS_Top_ArcadeFire_2243.jpg

Bombino – Azamane Tiliade

 

Angelina Jolie jó barátja, Robert Plant kedvenc zenésze és egyben a világ legnépszerűbb tuareg gitárosa, Bombino az ősszel egy bitang erős lemezzel jelentkezett. „Nomad” c. albumának a producere nem más, mint a The Black Keys frontembere, Dan Auerbach, ami érezhető is a hangzáson annak pozitív és negatív értelmében is. Az Azamane Tiliade c. számhoz készült klip már áprilisban kikerült a youtube-ra, de most az albumpremier kapcsán aktuálisnak találtuk az alkalmat, hogy mi is bemutassuk.

Arcade Fire – Here Comes the Night Time

Múlt szombaton az Arcade Fire fellépett az amerikai Saturday Night Live showban; ott adták elő legújabb „ Afterlife” c. számukat. A show végett a zenekar bemutatta 20 perces szürrealisztikus koncertfilmjét, melynek szereplői Ben Stiller, James Franco, Bono és még sokan mások. A legfontosabb viszont az, hogy ebben a kisfilmben egyszerre három új Arcade Fire számot is hallhatunk az október 29-én megjelenő „Reflektor” lemezről. A videót Roman Coppola (Francis Ford Coppola fia) rendezte, a számok címei pedig: Here Comes The Night, We Exist, Normal Person.

Art Departments Presents Martina Topley-Bird feat. Mark Lanegan, Warpaint

Egy nagyon különleges kollektív feldolgozásnak lehettünk a szemtanúi a múlt héten. A nem hétköznapi vezetéknevekkel és csodás hangokkal megáldott Martina Topley Bird és Mark Lanegan egy szám erejéig egyesültek a Warpaint zenekarral, hogy új életet adjanak a The XX által szerzett és immár kultikussá vált Crystalised c. számnak. Mark Lanegan és a Warpaint többek között tavaly az A38 Hajón is felléptek. A feldolgozás egy nagyobb projekt részeként indult, melynek keretein belül egy teljes The XX feldolgozás/remix lemez született volna, de a magvalósítás ennél az egy számnál abbamaradt.

Toro Y Moi – Rose Quartz

Toro Y Moi év elején megjelent harmadik stúdiólemezéhez eddig három klip jelent meg, most pedig a Rose Quartz c. számhoz készült egy teljesen más jellegű képanyag, mondhatjuk egy mozgó olajfestmény.

CHVRCHES – It’s Not Right But It’s Okay (Whitney Houston feldolgozás)

A minél nagyobb népszerűségre szert tevő és nemrég stúdiólemezzel debütáló skót Chvrches zenekar a BBC1 rádió kérésére feldolgozta Whitney Houston „It’s Not Right But It’s Okay” c. számát. A végeredmény leginkább a Chvrches saját számaira hasonlít – harapós, egymásba folyó szintiszólamok adják meg az alapot a mindent átfogó eufórikus hangulathoz

Budapest Voices  – Autó egy szerpentinen (Quimby feldolgozás)

A Tankcsapda Adjon az című slágerét is feldolgozó tizenkét tagú Budapest Voices kórus most a Quimby egyik legnépszerűbb dalát, az Autó a szerpentinent dolgozta fel.

Fire! – Would I Whip

Személyes nagy kedvencünk a Mats Gustafsson által vezetett Fire! legújabb lemezéről szólal meg a Would I Whip. Gustafsson.idén egy újabb The Thing lemezzel is jelentkezik, immár saját kiadóján keresztül, melyen nemsokára a korábbi lemezek is meg fognak jelenni új kiadásban, bakeliten.

Maya Jane Coles feat. Karin Park – Everything

És végül egy már májusban megjelenő, de számunkra jelenleg nagyon aktuális klippel zárnánk a heti hullámverést. A Massive Attack és Gorillaz remixeivel népszerűséget szerző japán származású brit Maya Jane Coles deephouse és dubstep DJ most a svéd Karin Parkkal készített egy közös számot. Az utóbbi október 18-án ad koncertet az A38 Hajón, a budapesti Anez társaságában.