Oldal kiválasztása

2013_Tudósok-DériMiki-közepes.jpg

A Tudósok napjaink legkedvesebb szuper-gruppja: a mikrofonnál kegyetlen írónk és festőnk, a zenekar-alapító drMáriás énekel és fúj, jobbján Tövisházi Ambrus, a Péterfy Bori and Love Band kitűnő vezetője játszik billentyűs hangszereken, balján a Brains kiváló basszusgitárosa, Endrei Dávid nyomja a szédítő futamokat, míg a doboknál Jeli Gergely, a Duna-kanyar legjobb dobosa zúzza a bőröket. Február 15-én az A38 Hajón kicsattanó kampánykoncertet adnak vadonatúj és jó régi számokkal! A koncertet megelőzően pedig íme egy klippremier a Rohanok egy tolókocsiban érted c. dalhoz.

„Az utóbbi időben elég furcsa extrém-sport alakult ki a szentendrei út Kaszás dűlői felüljárója környékén, amely egyébként arról híres, hogy a környékén szoktunk nyáron tolongani, amikor a Sziget fesztiválra próbálunk bejutni. Mint kiderül, itt a rock’n’roll szellemisége nem csak nyáron tombol, hanem immár egész évben, éspedig a tolókocsisok jóvoltából, akik a az egyik oldal panelházaiból próbálnak a túloldalon lévő bevásárlóközpontba úgy eljutni, hogy a forgalom kellős közepén átverekedik magukat a rohangáló járgányok között ott, ahol semmilyen átkelő nincsen, mert a megtenni kívánt út így rövidebb, na meg izgalmasabb is.

Ez a szám az egyik legvadabb ottani tolókocsis előtt tiszteleg, aki egy téli reggelen a vele szembejövő forgalommal rezzenéstelen arccal rohant tolókocsijában, majd miután a szembejövő autók jókora fékezéssel az utolsó pillanatban az elgázolása előtt megálltak, ugyanezt megcsinálta a másik irányból jövőkkel is, s már ment is a tíz forinttal olcsóbb zsömléért, de az is lehet, hogy igazából egy csodálatos csaj vár rá, akit ő magyar Mad Maxként boldoggá tett szerelmével megannyiszor gázolva el őt”

A Rohanok egy tolókocsiban érted című Tudósok szám legújabb, A legszebb szerelmes dalok című lemezükön jelent meg. A klipet a Közgáz Vizuális Brigád készítette a zenekar novemberben, Adolphe Sax születésnapján az A38 Hajón adott koncertjéből. A vágás Kronauer Ádám munkáját dicséri. A Tudósok február 15-én, szombaton ad koncertet az A38 Hajón, amelyet ezúttal a közelgő választásoknak szentelnek. Előttük a szentendrei Ricsárdgír zenekar ad koncertet, amely egyben Nincsen sárkány című kitűnő első lemezük bemutatója is egyben.

Rendező, vágó:Kronauer Ádám A felvételek az A38 Hajón készültek. Vezető operatőr: Lukács Richárd Gyártó: KVB Kft.