Oldal kiválasztása

A Lajstrom mellett (ahol legutoljára a Terrible Ted mutatkozott be) elindul az A38 blogjának még egy új rovata, Horizont címmel, mely a hajón fellépő, aránylag frissen alakult külföldi zenekarokat mutatja be rövid villáminterjúkon keresztül. Második alkalommal a leginkább a Pink Floydra emlékezető, progrockos-pszichedelikus-space rockos-szintetizátoros elszállásokban erős olasz zenekar, a Joycut válaszolt a kérdéseinkre. A duó október másodikán lép majd fel az A38-on, a magyar Hangmás és a szlovák Purist (akik már bemutatkoztak itt) társaságában.

foto-joycut.jpg

Kik?

Pasco Morvillo Falcone Pezzillo – elektronika, gitár, ének, billentyűs hangszerek; Gael Califano – ütőhangszerek, elektronika; Giannicola Bonito Maccarinelli – dob.

Mit?

Elektropop, post-rock, chillwave, post-punk, tánczene – egyszerre mindegyik és egyik sem. A Joycut név sok tekintetben jól jellemzi a zenénket, mivel mindenkinek egy robbanás, sok apró hangszilánk jut eszébe róla. A Paraphilia magazin azt írta a legutóbbi albumunkról, a PiecesOfUsWereLeftOnTheGroundról, hogy úgy idézi meg egy letűnt korszak zeitgeistját, hogy közben kortárs és koherens is.

Hogyan és mikor?

2004-ben alakultunk, Bolognában, eddig három albumunk jelent meg: 2008 – TheVeryStrangeTaleOfMr.Man; 2011 – GhostTreesWhereToDisappear; 2013 – PiecesOfUsWereLeftOnTheGround. A zene, amit játszunk álomszerű, intenzív, erőteljes dark ‘n’ roll.

Példaképek?

Nagyon szeretjük Matthew Dear, Neon Indan, a Library Tapes, John Maus és Harvey Milk zenéjét, Cristina De Middel és Anthony Goicolea fényképeit, Chris Haughton és Eric Carle illusztrációit. De amikor egy olyan úton találod magad, aminek az egyik állomása például a PiecesOfUsWereLeftOnTheGround, megérted, hogy senki és semmi nem fog magától segíteni neked. Össze kell fognunk, hogy rátaláljunk a megváltásra.

Kivel lépnétek fel az A38-on?

Claudio Lolli olasz énekes-dalszerző-költővel.

Tervek, álmok, rémálmok?

A budapesti és a pozsonyi koncert után lesz egy amerikai turnénk, utána pedig a genti Glimps fesztiválon játszunk majd. Eközben a #PiecesOfArt projektünk, melynek keretében a világ művészei osztják meg egymással az ötleteiket és inspirációikat a környezettudatosság jegyében, egyre ismertebb lesz!

Itt meghallgatható a tavalyi PiecesOfUsWereLeftOnTheGround: