Oldal kiválasztása
Troy Pierce

Technókirály Budapesten: Troy Pierce

A zenében lévő gépiesített hatások elidegenítik az embereket ­- mondta Adorno német filozófus és zeneesztéta. Ezzel ellentétben a techno ismétlődő alapüteme inkább összekapcsolja a partik résztvevőit. A Berlinben és Szentpéterváron már nagyon népszerűvé Together In The Dark minimáltechno-partisorozatba most bekapcsolódik Budapest is, hogy együtt fedezhessük fel az ismeretlent. Február hatodik­án az A38 Hajón mutatkozik be a minimáltechno és a tech house legújabb irányzataira koncentráló Together In The Dark. Itt lesz a sorozatalapító Luigi Rossi, mellette két nagyágyú, Troy Pierce (a képen) és Miro Pajic zenél majd, a fel­- és levezetésről Chryophase és Seldon gondoskodik majd.

Az elnevezésben szereplő „dark” kifejezés ne tévesszen meg senkit, a létező dark techno alműfajjal szemben itt nem sötét és apokaliptikus technóról van szó. A „sötét” itt inkább az ismeretlenre és felfedezetlenre vonatkozik. Together in the Dark, azaz „együtt a sötétben” – tehát együtt fedezzük fel a még „sötétben lévő” legújabb hangzásokat, és meghallgatjuk, hogy mit kínálnak Európa ismert és kevésbé ismert technóelőadói.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/184037335″ params=”color=e30020&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

Ha egy klubest meghódítja Berlint, majd Szentpétervárt, nem lehet kétségünk, hogy Budapesten érdekes lehet egy, az európai szcénán átívelő technoparti-sorozat. A január eleji felvezető parti már ízelítőt adott azokból az új hangzásokból, vezető irányzatokból, amik sokakat várakozásra késztet a februári bulival kapcsolatban. „Átfogó képet akarunk adni arról, hogy merre tart Európában a minimáltechno” – foglalta egy mondatba a lényeget Seldon, a Magyarországot a partisorozatba bekapcsoló Budapest in the Dark koordinátora.

Rengeteg előadó és producer tevékenykedik ebben a műfajban, és közülük sokak nem annyira ismertek, mnit megérdemelnék. A közönség keresi az esztétikusan lemeztelenített, mindig megújuló minimálhangzást. És ezt kutatják a Together In The Dark követői Németországtól Oroszországon át Magyarországig. Összeköti az embereket az új tehetségek, stílusok változása, az érzés különlegessége, hogy valami újat, mások által még nem ismert világot fedeznek fel.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/171360001″ params=”color=e30020&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

A sorozat alapítója, a többévnyi ibizai rezidencia után Berlinbe költözött, olasz származású Luigi Rossi elkötelezetten próbálja felfedezni a minőségi elektronikus zenék rejtett kincseit. Épp ezért olyan művészeket keresett meg, akiknek az alkotásai hatással voltak rá, illetve olyan DJ­-ket, akik mixeikben ezekre a zenkre fókuszálnak. A japán Kittikun Minimal Techno Shoutcast-rádión elindított, majd a Digitally Imported webrádión tovább hódító Together In The Dark című, hetente jelentkező műsorába őket hívta meg zenélni. A műsornak olyan nagy volt a sikere, hogy partisorozat kerekedett belőle.

Először Berlinben, majd Szentpéterváron szervezték meg hónapról hónapra. „Az, hogy Berlin és Szentpétervár után Budapesten is elindul az elektronikus zene ezen vonalára szakosodott Together In The Dark sorozat, annak köszönhető, hogy van egy bővülő közönség, akik friss, új zenékre vágynak és nem találják, vagy épp nehezen találják meg ezeket. Szeretnénk új hangzásokat és iránymutató előadókat meghívni Budapestre, így bekapcsolva a hazai szcénát Európa technozenei hálózatába. A sorozat további európai helyszíneken is elindul majd 2015­-ben” – ­mondta Seldon azzal kapcsolatban, hogy milyen igények hívták a partisorozatot Budapestre. A kíváncsiaknak a Together In The Dark Soundcolud-oldalát ajánljuk, remek bevezetésként a sorozat világába.