Oldal kiválasztása
Margaret Island

Alig egy éve alakult a zenekar

Az A38 blogjának Lajstrom rovatában a hajón fellépő, aránylag frissen alakult zenekarokat mutatjuk be rövid villáminterjúkon keresztül. Ötödik alkalommal az akusztikus, folkos-popos Margaret Island válaszolt a kérdéseinkre, és a válaszok alatt az alig egyéves zenekar szinte teljes életműve meghallgatható-megtekinthető. Az első lemezén dolgozó zenekar február 25-én lép fel az A38-on a Spain előzenekaraként, és fontos aktualitás, hogy két hete a Balcony TV Budapestben is játszott, ez a klip is megnézhető legalul.

Kik?
A zenekar magját Lábas Viki, Törőcsik Kristóf és Füstös Bálint alkotja, így hárman írjuk a dalokat, koncerteken pedig kiegészülünk egy teljes zenekari felállással, Simó Marcell (zongora), Verók Tamás (gitár), Gerendás Dani (dob, The Biebers) és alkalmanként Sárkány Berci (ütőhangszerek, Mary Popkids) is csatlakozik.

Mit?
A magyar zenei életben még kevésbé megtalálható akusztikus, folkos popzenét játszunk. Itthon nem igazán kerültek még előtérbe ezt a zenei irányzatot képviselő előadók – annak ellenére sem, hogy nyugaton ennek ismét elég nagy hagyománya van (lásd Ben Howard, Damien Rice, The Lumineers és társaik).

Hogyan és mikor?
Mindhárman sok emlékkel kötődünk a Margitszigethez: szerelmek, séták, bulik. Az első dalunk is a szigeten született Soaked In Life címmel. Ehhez Bródy Jánostól kaptunk magyar szöveget. Dalainkat a Petőfi Rádió is rendszeresen műsorra tűzi. Imádunk utcazenélni, szeretjük a spontán felállásokat is, így stúdióban és koncerteken mindig egy kicsit más felállással játszunk. 2014 őszén megnyertük a Hangfoglaló Magyarország országos tehetségkutató versenyt, Bálint pedig az év zenei felfedezettje lett. A debütáló koncertünk az A38 Hajón volt, a Konyha zenekar társaságában. Sok örömteli pillanatban, koncertben, sikerben volt részünk a zenekar alig több mint egyéves történtete alatt.

Példaképek?
Nehéz kiemelni egyet-kettőt, sok nagyszerű zenész alkot műfajon belül, akikre felnézünk. John Mayer osztatlan sikernek örvend a zenekarunkon belül. Neki biztos szorítanánk helyet a bandában. Példaértékűnek tartjuk a Mumford and Sons, a Lumineers vagy a Passenger produkcióit. A Paper Kitesnak egyszerű, mégis magával ragadó és természetes vizuális megjelenése van. Hosszan sorolhatnánk, olykor a közönségünknek is meglepetést keltő előadókat, akiknek szívesen hallgatjuk dalaikat. Ilyen Viki nagy kedvence, Jessie J vagy a turnébuszban állandó közreműködőnk, a Radiohead.

Kivel lépnétek fel az A38-on?
Kiegészítve a fent már említett előadók névsorát, ide soroljuk a közeljövőben a hajón fellépő Finket vagy a közelmúltban Magyarországon koncertet adó George Ezrat. Selah Sue-t is szívesen látnánk a hajón backstage-közelségben.

Hazai előadók tekintetében Szabó Balázs Bandája (ami márciusban újra a hajón lép fel) kimagasló minőséget képvisel, nagy kedvencünk Balázs és munkássága. Péterfy Boriékkal és a Magashegyi Undergrounddal is szívesen osztozkodnánk egy színpadon!

Tervek, álmok, rémálmok?
Nagy erőkkel dolgozunk az első lemezünkön, amely várhatóan nyár elején jelenik meg. Áprilisra tervezzük első önálló koncertünket, amely egyben egy egész estés folkest is lesz. A terveinkhez elengedhetetlen, hogy a közönség széles körben találkozhasson velünk. Tavasszal járjuk a vidéki klubokat, utcazenélünk, majd nyáron belevetjük magunkat a fesztiváléletbe. Ambiciózusak vagyunk mindhárman, nyitottak és szeretjük azt érezni, hogy bármire képesek vagyunk,úgyhogy ha tervekről van szó határ a csillagos ég.


A zenekar eddig rögzített számai meghallgathatóak a Soundcloudjukon:

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/users/78192940″ params=”color=e30020&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

A Csillagtalan című szám klipje:

Az Egy lány sétál a domboldalon című szám klipje:

A Nem voltál jó című szám klipje:

A Soaked in Life című szám klipje:

A Maniac Marathon című szám klipje:

És a friss Balcony TV-felvétel, az Egy lány sétál a domboldalon: