Oldal kiválasztása
Selah Sue

Egy „fekete” hang: Selah Sue

Úgy néz ki, hogy a május a neo-soul dívák hónapja lesz az A38-on: alig egy hét leforgása alatt a műfaj két sztárja is megfordul a hajón, mindketten új lemezzel. Akua Naru friss lemezéről és május 21-i fellépéséről már írtunk. Most az elektronikus neo-soul egyik legjobb európai előadója, Selah Sue van soron. A belga énekesnő pár éve a Szigeten lépett fel, tavalyelőtt meg az A38 Hajón tartott tomboló sikerű klubkoncertet. Selah Sue hivatalosan ma, március 30-án jelentette meg rég várt második nagylemezét. Az online már péntek óta hallgatható Reasont ebben a posztban is bemutatjuk, a beharangozó klipekkel együtt. A lemez bemutató turnéja pedig az A38 Hajót is útba ejti május 12-én, ahol a svéd-magyar dalszerző-énekesnő, Antonia Vai lesz a vendég.

A belga-flamand énekesnő, Selah Sue 1989-ben született a festői Leefdaalban, és egész gyerekkorát a díva-karrierre való tudatos készülődés töltötte ki. Olyannyira, hogy amikor alig 17 évesen kiposztolta néhány saját szerzeményét a kor tehetségkutató-központjára, a MySpace-re, nem csak egész Belgium figyelt fel rá, hanem komoly nemzetközi sikert is aratott. Tudatosságára jellemző, hogy az első lemezszerződés-ajánlatkor már pontosan tudta, kivel akar együtt dolgozni: így esett a választása az európai neo-soul/r’n’b/hiphop-színtér egyik megújítójára, Farhotra, akinek kapcsolatain keresztül – no meg Selah Sue fantasztikus hangjának köszönhetően – még azt is sikerült elérnie, hogy Me’shell Ndegéocello és Cee-Lo Green is közreműködjön a lemezen. Ez utóbbi annyira fellelkesült a Please című szuggesztív blues-balladától, hogy még mega-giga eladásokat produkáló nagylemeze, a Lady Killer nemzetközi verziójára is feltette.

A most megjelent új lemezen pedig két sztárproducer (a Little Dragonnal és Kendrick Lamarrel dolgozó Dane Robin Hannibal, illetve a HAIM és – a lemezen szintén közreműködő – Childish Gambino munkatársa, Ludwig Göransson) gondoskodott a komoly „fekete” hangzásról. Nem véletlenül: Selah Sue zenéje, énekstílusa ugyanabból a soul-funk-r’n’b hagyományból táplálkozik, amit Erykah Badu, Lauryn Hill vagy M.I.A. neve fémjelez.

Itt pedig a lemez első kislemezdalához, az Alone-hoz forgatott klip, amit – a többek között La Roux és James Blake image-ét is kidolgozó – remek reklámszakember és kliprendező, Alexander Brown készített.

Alant meg a dal francia piacra készült változata a francia rapper, Guizmo betétjével:

A Reason beharangozásaként Selah Sue belekezdett egy sorozatba, Reason on the Road címmel. Az elmúlt hónapban több „utcazenés” videót is készített, Párizsban, Brüsszelben és Zürichben.