Oldal kiválasztása
Agent Side Grinder

Hipnotikus és erőteljes zene: Agent Side Grinder

Az idén tízéves elektro-indusztriál-posztpunk zenekar, a stockholmi Agent Side Grinder pár napja jelentette meg legújabb, Alkimia című lemezét, amit a poszt végén, egy egészen friss klippel együtt meg is mutatunk. A tavaszi albumbemutató turné május 25-én az A38 Hajóra is eljut, ahol ingyenes koncerten lehet élvezni a „Flex Ügynök” elegáns, kissé régi vágású, de nagyon friss és hatásos, a Joy Division, a Suicide, a korai Depeche Mode, a Cabaret Voltaire hagyományából táplálkozó IDM-jét. Az Agent Side Grinder a magyar dark-elektropop lányduó, a Black Nail Cabaret társaságában lép fel – ez utóbbi szintén friss nagylemezét mutatja be.

Az énekes-dalszerző-frontember Kristoffer Grip 2005-ben alapította zenekarát, a beszédes nevű Agent Side Grindert (amit magyarra nagyjából Flex Ügynöknek lehetne fordítani). A hazájában nagyon népszerű, ám Magyarországon még ismeretlen stockholmi kvintett nem is leplezi múltba fordulását. Következetesen járja a Suicide, a Depeche Mode, a Cabaret Voltaire, de talán leginkább a Joy Division és a New Order által kikövezett utat. Némi posztpunk, analóg szintik, IDM, finoman adagolt indusztriál és „electronic body” – mindebből azonban nem valami rémes new wave-koppintás, hanem hipnotikus és erőteljes zene születik.

Az Agent Side Grinder március végén jelentette meg negyedik nagylemezét. Az Alkimia némiképp szakít az előző albumok, különösen a három évvel ezelőtti Hardware hideg elektronikájával, és sokkal organikusabban, dúsabban, már-már rockosabban szól azoknál. Összetéveszthetetlen a jellegzetes, pulzáló, kompresszált basszusgitár-hangzás – néha mintha kifejezetten a Joy Division/New Order basszer, Peter Hook jellegzetes basszusmeneteit hallanánk.

Itt pedig az Agent Side Grinder legfrissebb, két napja megjelent videóklipje

Ez pedig az albumot beharangozó első videóklip, amit a neves grafikus-filmrendező, Jacob Frössén rendezett