Oldal kiválasztása

Jacco Gardner és az Austin Psych Fest is különleges programmal készül a fesztiválra

A drone metál-legenda Sunn O))) a Le Guess Who? mind a négy napjára meghívott pár előremutató, a zenekar tagjai által elismert fellépőt, de a fesztiválra jellemző különleges programok itt nem érnek véget: a holland pszichidelikus-barokkos popban utazó csodagyerek, Jacco Gardner egy különleges estét szentel az őt inspiráló zenészeknek, az Austin Psych Fest pedig Levitation név alatt olyan zenekarokat léptet majd fel Utrechtben, mint a Total Control vagy a Lightning Bolt. Emellett a fesztivál szervezői is bejelentettek pár új nevet.

A legfontosabb új név talán a 2010 óta újra aktív The Pop Group, akiknél kevés zenekar nyúlt innovatívabban a jazzhez, a dubhoz, a funkhoz és a rockhoz – mindezen hatások pedig akár ugyanabban a számban is megjelentek. Fellép még a fesztiválon a chigagoi garázsrock-alakulat, a a Meat Wave, a shoegazeben utazó Swervedriver, a chillei pszichidelikus-krautrockos színtér egyik alapzenekara, a Föllakzoid, továbbá a Shannon And The Clams, a The Drones, a Nots, az Ultimate Painting, Kelley Stoltz és az Arbouretum.

November huszonkettedikén (azaz vasárnap) a The Numero Group kiadó két alapítója, Ken Shipley és Rob Sevier áll majd a DJ pult mögé. A fesztiválzáró szettjük leginkább soul-ritkaságokból fog állni, elvégre a kiadójuk is ritka és/vagy elfeledett kiadványokra specializálódott, valamint arra, hogy bemutassa, hogy bemutassa, hogyan is születhettek meg akkor és azok a ritka lemezek, amelyek a katalógusuk legjavát képezik.

A holland pszichidelikus-barokkos popban utazó Jacco Gardner “Cabinet Of Curiosities” című különleges estjén hat, őt inspiráló zenekar játszik majd – rajta kívül, persze. A legnagyobb név talán a brazil pszichidelikus rock-legenda, az Os Mutantes, Beck vagy épp David Byrne nagy kedvence, akiknek újjáalakulásáért anno Kurt Cobain több levélen át könyörgött. Fellép még a svéd Dungen, akik zenéjében egyedülálló módon keveredik a progresszív rock, a jazz és a folk, illetve a Burger Records kötelékeibe tartozó Michel Rault, a szintén svéd Death and Vanilla, Eerie Wanda és Nick Garrie, aki a megjelenésekor nem sok vizet zavaró, azóta viszont a barokk-pop egyik csúcsműveként számon tartott, The Nightmare Of J.B. Stanislas című albumát adja majd elő. Ráadásul 1969 óta először lép majd fel Hollandiában.

Az Austin Psych Fest Levitation név alatt egy, a pszichidelikus zene sokszínűségét bemutató lineuppal képviselteti majd magát a Le Guess Who?-n. A legfontosabb név talán a ritkán koncertező ausztrál post-punk zenekar, a Total Control, illetve a Dirty Projectorsban és az Avey Tare’s Slasher Flicksben is megfordult Angel Deradoorian, de fellép még a Ringo Deathstarr és a The Myrrors. Rajtuk kívül pedig a program része lesz még a Lightning Bolt, a japán avantgarde-rock brigád Bo Ningen és a Suuns & Jerusalem In My Heart koncertje is.

 Jegyek kaphatók a Le Guess Who? oldalán. A négy napos bérletek ára júliusban és augusztusban €100, amely szeptember elsején 110-re emelkedik. Az eddig bejelentett fellépők névsora itt található.