Oldal kiválasztása
Dalszerzők az A38 Hajón: Poniklo Imre (Amber Smith, The Poster Boy)

Dalszerzők az A38 Hajón: Poniklo Imre (Amber Smith, The Poster Boy)

Az A38 Hajó a TV-ben és rádióban eheti ajánlatai között:Jurij, Chelsea Wolfe, Brains, Góbé, Vidámpark, Ponikló Imre, Palya Bea és még sokan mások. Pontos vetítési időpontok, rövid ismertetők és videórészletek a heti adásokból a hajtás után!

Szeptember 28., hétfő, 23.00 (MR2 – Petőfi Rádió), Eleven – Palya Bea

Palya Bea a kortárs magyar népzenei előadók fiatal generációjának egyik legkiválóbb és leginkább sokoldalú képviselője. Európai és keleti dalokat egyaránt énekel, de nem idegen től a dzsessz vagy a megzenésített vers sem, emellett gyereklemezt is készített.

Szeptember 28., hétfő, 23.00 (M2), Jurij

Koncertjeiken néha komoly, máskor enyhén infantilis, kéz- és lábdobálós szocrock dalaikkal táncoltatják meg az embereket. Eddig öt albumot és három kislemezt jelentettek meg, játszottak már Londonban és Berlinben, voltak egyetemi tananyag Lengyelországban, adták zenéjüket filmfesztiválos versenyfilmhez is.

Szeptember 28., hétfő, 04.00 (M2), Chelsea Wolfe

Chelsea Wolfe jellegzetes, összetéveszthetetlen hangja, világa egészen különleges színt képvisel a kortárs popban. Alapvetően folkra épülő, de a gothic rockkal kacérkodó, helyenként súlyos drone-hatásokkal operáló dalai, sötét hangulatú, fájdalmas, témái, sebezhetősége, érzékenysége komoly rajongótábort szerzett neki.

Szeptember 29., kedd, 23.00 (M2), Horváth Márton Levente szerzői estje

Zeneakadémiai évei alatt két egyetemi zeneszerzőversenyt nyert, egy franciaországi ösztöndíj segítségével 2005-ben szerzői lemezt készített, diplomái megszerzését követően pedig Fischer Annie előadóművészi-, majd három ízben Kodály Zoltán alkotói ösztöndíjban részesült. 2008-ban 35 csend című vonószenekari művét a Liszt Ferenc Kamarazenekar mutatta be. Az utóbbi években számos művét játszották külföldön is (USA, Libanon, Szlovénia, Csehország).

Szeptember 29., kedd, 04.00 (M2), My Baby

Egy holland testvérpár, meg egy új-zélandi gitáros játszik csodálatosan hangszerelt, nyers, elszállós, pszichedelikus voodoo bluest. Olyan, mintha Dr. John Janis Joplint kísérné. Elképesztő hitelességgel idézi meg a hatvanas évek végét.

 Szeptember 30., szerda, 23.00 (M2), Brains – Stand Firm lemezbemutató koncert

Az elektronikus tánczene legsikeresebb hazai zenekara, a Brains lemezbemutató nagy-koncertje előtt limitált férőhelyes, exkluzív klubkoncertet adott pár száz kivételezettnek a Hajón. A tévéfelvételnek köszönhetően ez a koncert most sokak számára lesz élvezhető.

 Szeptember 30., szerda, 04.00 (M2), Góbé

Három éve, az A38-on rendezett Talentométer tehetségkutatón a legjobb hazai fiatal világzenei együttes lett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatóiból álló Góbé Zenekar. A következő évben a hajó stúdiójában készítették el bemutatkozó lemezüket.

 Október 1., csütörtök, 23.25 (M2), Vidámpark – Őz Zsolt emlékére

Két éve hunyt el Őz Zsolt író, újságíró, dalszerző, szövegíró, a legendás Vidámpark zenekar frontembere, aki utolsó koncertjét zenekarával a Hajón adta. A csepeli gyökereit büszkén vállaló Vidámpark együttes frontembere számos kiváló dalt és lemezt, egy kitűnő regényt és számtalan cikket hagyott ránk.

 Október 1., csütörtök, 03.15 (M2), Ed Is On

A dallam, lendületes alternatív, színházias muzsikát játszó budapesti Ed Is On színházi kluboktól kis koncerttermeken át a nagy befogadóképességű helyszínekig és vezető fesztiválokig töretlenül és változatlan jókedvvel tudja hozni azt a vidám, bohém, s bújtatottan sokszor kritikus költői világot, amely egyszerre szórakoztat, gondolkodtat és táncoltat. Neves színészekkel és zenészekkel erősített csapata biztos kikapcsolódást és tartalmas szórakozást nyújt a közönségnek. Felállás: Tasnádi Bence – ének, basszusgitár, Várvölgyi Szabolcs szólógitár, Rokonál Benedek – gitár, szintipop, Pucsek András – dobok, Jordán Adél – vokál.

Október 2., péntek, 23.25 (M2), Dalszerzők Az A38 Hajón – Poniklo Imre

Ponikló Imrét egyesek az Amber Smith együttes frontembereként ismerik, mások Yonderboijal vagy Szabó Tamással írt közös dalai által, amelyek az underground és a mainstream zene határvonalán egyensúlyoznak. Ezúttal szólóban hozza lázba a közönségét.