Oldal kiválasztása
Lord RAJA

Összetett szerkezetek hangmintákból és absztrakt ritmusokból: Lord RAJA

A nagyon fiatal, alig huszonhárom éves Chester Raj Anand, azaz Lord RAJA február 26-án lép fel az A38 Hajón Shigeto és Heathered Pearls oldalán. A fellépésnek külön aktualitást ad, hogy Lord RAJA pár napja jelentette meg második nagylemezét a neves elektronikus kiadónál, a Ghostly Internationalnél. A nagyon jó kritikákat kapott, PARA című, remek absztrakt-ambient lemez most díjtalanul le is tölthető vagy meghallgatható.

A csodagyerekként indult, hatévesen már bátyjának rap-alapokat gyártó producer első kísérleteit még InfinitiRock név alatt adta ki Sufjan Stevens kiadója, az Asthmatic Kitty. Aztán pár évvel ezelőtt a Ghostly Internationalhez, Shigeto, a nemrég az A38-on fellépett Com Truise, Tycho, Christopher Willits kiadójához szerződött. Legújabb, PARA című lemezén Lord RAJA absztrakt hihopból, darabokra szabdalt groove-töredékekből, akusztikushangszer-mintákból, amorf ritmusokból és ambientes háttérzajokból barkácsol komplex szerkezeteket. Ezek mégsem lesznek elidegenítő hatású, rideg struktúrák. Ahogy RAJA is fogalmaz új lemezének címéről: „a PARA nyitott szó, azt jelenti: NEKED vagy BÁRMINEK, aminek szeretnéd. Mindenkit bele akartam írni ebbe a lemezbe.

Azt hiszem, eddig ez a legsikeresebb kísérletem arra, hogy egységes lemezt hozzak létre – folyatja. – Nagyon tudatosan törekszem arra, hogy ne idegenítsem el az embereket.” Éppen ezért a sokféle helyen, hotelszobában, utcán, New Jerseyben, Radzsasztánban, turnékon felvett töredékek, ötletek egységes egésszé állnak össze. Az Adult Swim oldaláról itt letölthető PARA nagyszerű előzetes a február 26-i A38-as partihoz, amin Lord RAJA Shigetóval és Heathered Pearlsszel lép fel.

Lord RAJA: PARA

A PARA borítója