Oldal kiválasztása
Hacktivist

Energikus hardcore és nu metal, elektronikával: a Hacktivist

A tavaly októberben az Enter Shikari előzenekaraként már Budapesten járt Hacktivist alig pár hónappal később már vissza is tér Budapestre. A zúzós HC-t nu metalba és elektronikába oltó, elképesztően energikus fiatal csapat ezúttal már önálló turnén, saját első nagylemezét mutatja be az A38 Hajón március 9-én. A zenekar első lemezének megjelenése pár nappal előzi meg a budapesti koncertet, és az Outside the Box lejjebb teljes egészében meg is hallgatható. A frontember Ben Marvinnal készült interjúnk szintén az A38 blogján olvasható.

Az alig négy éve alakult londoni Hacktivist zenekar szorosan követi a műfajteremtő Enter Shikarit (többször turnézott is vele), és a metált, hiphopot, grime-ot, elektronikát, HC-t összegyúró egyedi stílus második generációjának legsikeresebb zenekara. Többmilliós nézettségű YouTube-klipek, lehengerlő színpadi produkció. 2013-ban a Hacktivist talán az egyik legnagyobb figyelmet kapó zenekar volt Angliában, neve egyébként szorosan összeforrt az Enter Shikariéval (aminek előzenekaraként októberben láthattuk Budapesten), ez utóbbi tagjai remixet is készítettek a Hacktivist egyik legnagyobb slágerére, de például a Korn is a Hacktivistet választotta brit-ír turnéjának előzenekarául.

A zenekar tavaly ősszel jelentette be, hogy leszerződött a jónevű ausztrál kiadóval, az UNFD-dal, és 2016 tavaszán jelenteti meg a lemezt. A Hacktivist kihasználta a rövid turnészünetet, rögvest stúdióba is vonult, és a március 4-i hivatalos megjelenés előtt már ki is tették a streamet a Rise Records oldalára. „Száz százalékig elégedettek akartunk lenni a végeredménnyel, ezért azt gondolom, ha a lemez korábban jelent volna meg, az eredmény nem lett volna ilyen jó, mint így. Azt hiszem, megérte várni” – mondta blogunknak a lemezről az énekes, Ben Marvin (az angol nyelvű interjú már olvasható az A38 márciusi programmagazinjában, és hamarosan teljes terjedelmében magyarul itt a blogon). Hogy igaza van-e, ki-ki döntse el a lemez alapján, ami itt meghallgatható. Íme, egy kis bemelegítés a március 9-i koncert előtt: