Oldal kiválasztása
Mainstream és underground találkozása: Le Guess Who? 2016

Mainstream és underground találkozása: Le Guess Who? 2016

Tizedszerre rendezik meg idén Hollandia egyik legkülönlegesebb fesztiválját, az utrechti Le Guess Who?-t. A négy nap alatt ugyanúgy fellépnek majd a legújabb kritikuskedvencek, mint a legnépszerűbb helyi zenekarok és persze olyan legendák, mint a Wilco. Ráadásul nem is akármilyen helyeken: galériákban, lemezboltokban vagy épp templomokban épp úgy játszanak majd, mint a város legnagyobb koncerttermeiben. Az A38 Hajó csapata pedig most is ott lesz, hogy utólag beszámoljon róluk.

A szervezők idén négy zenekart kértek fel arra, hogy kurátorként működjenek közre a program összeállításában: a Wilcot, a Savagest, Julia Holtert és a Suunst. Amellett, hogy ők maguk is fellépnek majd a fesztiválon, ígéretük szerint olyan előadókat hoznak majd el, akik nagy hatással voltak és vannak rájuk – hogy pontosan kiket és melyik helyszínekre, az nemsokára kiderül.

Rajtuk kívül pedig itt adja majd az év utolsó koncertjét a Swans, fellép majd a többek közt Patti Smithre, Diamanda Galásra és Lydia Lunchra is komoly hatást gyakorló Patty Waters, rajtuk kívül pedig – a teljesség igénye nélkül – már biztosan fellép majd Utrechtben a Dinosaur Jr., a Digable Planets, a Wooden Shjips, Raime, Cat Le Bon, The Comet Is Coming, Ryley Walker és a Le Guess Who?-n lesz a premierje Lera Auberbach 72 Angels című performanszának is, amiben közreműködik majd a Hollandiai Kamarazenekar és a Raschèr szaxofonkvartett.

Ha pedig ez nem lenne elég, a lineup része továbbá a St. Francis Duo (Stephen O’Malley és Steve Noble), a Nadja, a Stara Rzeka, a Horse Lords, az A38 Hajón szintén fellépő Anna Von Hausswolff, a Jameszoo Quartet, a Heron Oblivion, Heather Leigh, Ryan Sambol, a Phurpa, a Tibet; The Dwarfs of East Agouza (a kairói Sam Shalabi, Maurice Louca és Alan Bishop triója) és a DOODcast. Ráadásul ismét megrendezik majd a világ legnagyobb lemezbörzéjét, több mint ötszáz standdal és még annál is több eladóval.

A négy napos bérletek már kaphatók a fesztivál oldalán, 105 eurós (azaz körülbelül 33 000 forintos) áron. A napijegyek pár hónap múlva lesznek elérhetőek.