Oldal kiválasztása
A négy idei kurátor egyike: Julia Holter

A négy idei kurátor egyike: Julia Holter

Tizedszerre rendezik meg idén Hollandia egyik legkülönlegesebb fesztiválját, az utrechti Le Guess Who?-t. A négy nap alatt ugyanúgy fellépnek majd a legújabb kritikuskedvencek, mint a legnépszerűbb helyi zenekarok és persze olyan legendák, mint a Wilco. Akik ráadásul egyikei annak a négy kurátornak – a Savages, a Suuns és Julia Holter mellett –, akik összeállíthatták a saját fellépőlistájukat, amik közt épp annyira vannak különleges választások mint abszolút nem meglepő, de attól még örömteli nevek is.

A kurátorok választásai között ott van többek közt a kanadai poszt-rock legenda Tortoise, a kísérleti elektronikát és a klasszikus zenei hangszerelést ötvöző Tim Hecker, a Grammy-díjas Bassekou Kouyaté és Ngoni Ba, akit az ősi Nyugat-afrikai hangszer, az ngoni Jimi Hendrixének is szoktak nevezni, a new age egyik kultikus alakja, Laraaji, az ausztriai gitáros-komponista Fennesz, az elektronikus zene határait minden alkalommal egyre kíjebb toló Laurel Halo, az egykori Sonic Youth-tag Lee Ranaldo, Jessy Lanza és Alessandro Cortini, aki dolgozott már többek közt a Nine Inch Nails-zel is.

Az egyes kurátorok által a fesztiválon felléptetett zenekarok listája:

  • Wilco: Wilco, Tortoise, Lee Ranaldo & El Rayo, Bassekou Kouyaté & Ngoni Ba, Fennesz, Steve Gunn, William Tyler, Wand, Drinks, Pita, 75 Dollar Bill, The Cairo Gang, Arnold Dreyblatt, Kyoka, Klara Lewis, Daniel Bachman, Shopping, Tom Carter.
  • Savages: Savages, Tim Hecker, BEAK>, Bo Ningen, Container, Jessy Lanza, Good Sad Happy Bad, Hannah Peel, I Speak Machine, Duke Garwood, A Dead Forest Index, Johnny Hostile, Don Teel Curtis, Mario Batkovic.
  • Suuns: Suuns, Alessandro Cortini, Marching Church, DJ Nigga Fox, Samuel Kerridge, RP Boo, Jerusalem In My Heart, Brian Case, Marie Davidson, Patrick Higgins.
  • Julia Holter: Julia Holter, Laurel Halo, Laraaji, Tashi Wada & Yoshi Wada, Circuit des Yeux, Jackie Lynn, Maya Dunietz performs the music of Emahoy Tsegué- Maryam Guèbrou, Lucrecia Dalt, Aine O’Dwyer, Delphine Dora, Lau Nau, Josephine Foster, Jessica Moss.

A négy napos bérletek már kaphatók a fesztivál oldalán, 125 eurós (azaz körülbelül 40 000 forintos) áron. A napijegyek pár hónap múlva lesznek elérhetőek.