Oldal kiválasztása
Slim Cessna's Auto Club

Alternatív country és keresztény rock and roll: Slim Cessna’s Auto Club

Alig pár nappal Wovenhand A38-as koncertje után egy egykori zenésztárs, a szintén Denverből származó Slim Cessna és zenekara lép fel a hajón szeptember 29-én. A Slim Cessna’s Auto Club alternatív countryt, bluest, folk-rockot, „gothic Americanát” és még ki tudja, mi mindent gyúr egészen különleges elegybe. Az együttesnek szeptember 2-án jelent meg új lemeze a Glitterhouse Recordsnál, The Commandments According to SCAC (tehát A SCAC parancsolatai) címmel.

Nehéz együttest mondani, ami jobban megtestesíti az amerikai Közép-Nyugatot, mint a Slim Cessna’s Auto Club. A névadó énekes-dalszerző-zenekarvezető Slim Cessna a nyolcvanas évek végén The Denver Gentlemen néven zenélt együtt az A38 Hajón szeptemberben szintén fellépő David Eugene Edwardsszel (azaz a későbbi Wovenhanddel), illetve Jeffrey-Paul Norlanderrel, aki a 16 Horsepowernek is tagja lett egy időre.

A mai napig Denverben alkotó Slim Cessna körül elképesztő mennyiségű zenész fordult meg az utóbbi huszonöt évben. De a zenekar jellegzetes irányvonala változatlan maradt: ahogy korábban, úgy a Commandmentsen is egészen különleges hangulatú, alternatív countryt, bluest, folk-rockot, „gothic Americanát”, sötét okkultuzmust és fénylő szívű kereszténységet, pszichedéliát, puritanizmust, protestantizmust, frontier-romantikát, rock’n’rollt gyúr zseniális elegybe.

Ez pedig a lemez első videóklipje, amit a zenekar egyik, magát nemes egyszerűséggel a nagy presbiteriánus teológusról, John Dwight Pentecostról elnevező tagja rendezett: