Oldal kiválasztása
Összeértek egy "teljes egésszé": AWS

Összeértek egy „teljes egésszé”: AWS

Szeptember tizenhetedikén az A38 Hajón mutatja be harmadik, Kint a vízből című lemezét az AWS. Mindenképpen érdemes lesz ellátogatni a szeptemberi koncertre, ugyanis a számos új dal mellett a tőlük megszokottnál is nagyobb látvánnyal és több extrával készülnek a srácok. A koncerten szintén új lemezét mutatja be a kecskeméti grunge-rockban utazó Kies, a közönség bemelegítéséről pedig a hazai metál színtér egyik reménysége, a Down For Whatever zenekar fog gondoskodni.

2015 szeptemberében jelent meg az új lemez első beharangozó dala, a Te is félsz. Azóta eltelt majdnem egy év, de úgy tűnik, megérte várni a folytatásra. Megérkezett a második dal, a Hajnali járat, melyhez a videót a Pur E csapata forgatta a SuperSize Recording Studióban. A lemezre egyébként 11 szám került, mind magyar nyelven, a zenekartól megszokott pörgős, modern rock-metal stílusban.  

Nagy volt a felhajtás az utóbbi időben az AWS körül: tavasszal egy rendkívül sikeres turné keretei között járták be az országot az Apey & the Pea társaságában,  hogy aztán nyáron hasonló lendülettel vethessék bele magukat a fesztiválszezonba. Eközben persze lázasan dolgoztak harmadik nagylemezükön, amelynek dalait végül júliusban rögzítették a törökbálinti SuperSize Recording Studióban a csapat gitárosa, Brucker Bence vezényletével.

A zenekar nem a megszokott módon, hanem egy számukra teljesen új munkamódszerrel dolgozott ezen a lemezen. Így mesélt erről a zenekar énekese, Siklósi Örs:

„Körülbelül 20 számkezdeményből választottuk ki azt a tízet, amit végül készre csiszoltunk az otthoni demózós időszak alatt. Ezután ahelyett, hogy a hangszeresek rögzítésével kezdtünk volna neki a lemezanyagnak, mi az énekek felvétele mellett döntöttünk. Ez azért volt nagyon hasznos, mert később a már végleges énekekre vehettük fel a többi hangszert, aminek a végeredménye egy teljesen „együtt lélegzős”, feszes és minden eddiginél kiforrottabb lemez lett.”

A fiúk egyöntetűen úgy érzik, az évek során most értek össze igazán egy „teljes egésszé”, és ez a lemezen is hallható – például alább:

A Kint a vízből megjelenik a HammerWorld mellékleteként és előrendelhető digipack formátumban szeptember 5-i kiszállítással. Csomagban is elérhető, melynek tartalma a CD-n kívül egy póló és egy nyakba akasztható passtartó is.