Oldal kiválasztása

Új lemezét mutatja be pénteken a Red Swamp az Akváriumban a stoner rock görög nagyjai, a 1000Mods előtt

A 4:20 ikonikus napjára, április 20-ára időzítette új lemezének megjelenését a budapesti stoner/sludge metál formáció, a Red Swamp.  Itt a Desertdrive, nyolc súlyos dallal, amit pénteken a görög 1000Mods társaságában mutatnak be az Akváriumban, az A38 Hajó szervezésében.

A Hangfoglaló Program támogatásáva készült anyag felvételei a Supersize stúdióban zajlottak, aminek köszönhetően pont olyan erősen és a stílusjegyekhez hűen szól a Desertdrive, mintha tényleg egy arizonai sivatagból jöttek volna a dalok. A zenekar az utómunkálatokat már házon belül végezte, Bereczki Zoltán gitáros keverte és masterelte az albumot.

Videoklip is érkezett az egyből beragadó nyitódalhoz, a Waste-hez:

A formáció tudatosan építette fel az új korong hangzását és stílusát, feszegetve a műfaj határait; ennek eredménye egy modern, friss, felszabadult hangulatú lemez. Könnyen megtalálhatóak benne a Black Sabbath, a Down, a Pantera, vagy a Lamb of God zenekarok hatásai, de mindez egy természetesen sajátos, “füstös” köntösben. A változatosságát élesíti a Crossed című dal brutalitása, valamint a címadó Desertdrive epikus kiteljesedése, de találhatóak könnyebben befogadható tételek, mint például a The Emptiest vagy a már említett Waste c. dalok, melyek néhol már-már popos érzetet keltenek.

A zenekar Bandcampjén meghallgatható a teljes lemez:

Itt pedig szövegvideó segítségével lehet tanulni a záródal refrénjét:

Szóval nem csak a 1000Mods miatt érdemes pénteken az Akváriumba mennie a stonereknek. Kövessétek a Red Swampet Facebookon is, ahol fontos aktualitásokról és a turnéjuk következő állomásairól is tájákozódhattok.