Oldal kiválasztása

Közös jelentkezést hirdet az EMMI Kulturális Államtitkársága, a Petőfi Irodalmi Ügynökség, az MTVA és az A38 Hajó zenei és társművészeti produkciók számára. A felhívás célja az élőzene és a kortárs előadóművészet támogatása oly módon, hogy kreatív alkotásra ösztönözzön és nyilvánossághoz juttasson zenészeket, színészeket és irodalmárokat a közönség nélküli időszakban, ugyanakkor az otthon ülő magyarok is minőségi kortárs kulturális tartalomhoz jussanak.

A beérkező jelentkezéseket a felhívást közzétevő szervezetek által felállított szakmai zsűri bírálja. A kiválasztott produkciók az A38 Hajón zárt ajtók mögött, közönség nélkül, minimalizált stáb segítségével adnak elő 50 perces élő műsort, valamint rögzítésre kerül velük egy 15 perces interjú is. A jelentkezők másik köre otthon rögzített tartalmakkal pályázhat, melyhez az A38 Hajó stábja technikai segítséget nyújt.

Az elkészült audiovizuális tartalmakat a szervezetek több platformon terjesztik: az M2 Petőfi TV műsorán, a közösségi médiában (az A38 Hajó, az M2 Petőfi TV és a Hajónapló Facebook és Instagram oldalain), valamint a YouTube csatornáikon és a mediaklikk.hu oldalon teszik közzé. A szervezők kiemelt célja hozzásegíteni a magyar előadóművészeket – legyenek határon innen, vagy túl – professzionális minőségű tartalmak előállításához és terjesztéséhez meglévő és potenciális közönségük körében.

Akik felolvasással készülnek (akár otthonról, akár a helyszínen), kérjük, legalább 15 perces műsort állítsanak össze. Pozitív elbírálás esetén a műsortervet (vagy az otthoni előadás felvételét) a kapcsolatfelvételt követő 72 órán belül kérjük megküldeni a szervezők részére.

Jelentkezési feltételek: a szervezetek minden olyan, maximum 5 főből álló előadóművészeti produkció jelentkezését várják, akik képesek 50 perces zenei, irodalmi, vagy díszletet nem igénylő társművészeti műsor szolgáltatására.

A jelentkezési folyamatban előnyt élveznek: gyesen és gyeden lévő, valamint olyan előadóművészek, akik legkevesebb két gyermeket nevelnek.

Díjazás: a kiválasztott produkciók minden fellépő tagja fejenként bruttó 50.000 forintos díjazásban részesül számla ellenében.

Nevezési díj: ingyenes.

A jelentkezés lezárult, további pályázatokat a szervezők nem tudnak fogadni.