Oldal kiválasztása

Az A38 Hajón valaha fellépett igazi nagy klasszikusok, korszakokat meghatározó zenészek, valódi nagy magyar sztárok közül újabb kulcsfontosságú személyt veszítettünk el: Póka Egont, a zene megannyi területén maradandót maga után hagyó zenészt, zeneszerzőt, pedagógust, szervezőt, újítót.  

Póka Egon – ahogyan azt az A38 Hajón adott több fellépésén is bizonyította – minden idők egyik legtehetségesebb, legvirtuózabb, s mindenekelőtt legmeghatározóbb magyar basszusgitárosa volt. Játékát már az első pillanatban fel lehetett ismerni, ami annak volt betudható, hogy abban hatalmas technikai tudás kivételes ízléssel párosult. Hatalmas zenészi tapasztalata, repertoárismerete, számtalan kiváló zenésszel való együttjátszásai során alakult ki és maradt egy életen át eszményképe: Jack Bruce, a Cream basszusgitárosa, akinek aláírását szeretettel hordozta Fender Precision basszusgitárján.

Póka Egon legfontosabb éveit a Hobo Blues Bandban töltötte, amelyekből a zenéik nagy részét is neki köszönhetjük, emellett elévülhetetlen érdeme, hogy kitalálta, megalapította és működtette a Kőbányai Zenei Stúdiót, amely működése óta zenészek generációit nevelte fel. Tanítványai közül számos kiváló tehetség lépett már fel a hajón, akik számára meghatározó volt az ő általa alapított iskolában szerzett tudás, tapasztalat, zeneszeretet. 

Odaát talán most együtt játszik egy nagy session keretében kedvenceivel, Radics Bélával, régi Hobo Blues Bandbeli társaival, Szénich Jánossal, Kőrös Józseffel és Fuchs Lászlóval, és a többi legnagyobb blues-játékossal.
Mi egyet tudunk bizonyosan: hogy hiányozni fog az A38 Hajó színpadáról.
Mert valamikor mindannyian a blues-ból jöttünk, s egyszer mindannyian belé is térünk vissza. 

A bluesban pedig ő volt az egyik legeslegnagyobb, egy igazi óriás, aki után feladatunk marad, hogy tiszteletből és szeretetből újrahallgassuk mindazt, amit itt hagyott nekünk.