Oldal kiválasztása

A korábbi évek hagyományaihoz híven, június első hetében újra együtt zenélnek hazai és határon túli zenekarok a nemzeti összetartozás ünnepe alkalmából. Június 2-5. között az 1Kárpát-medence Fesztivál határokon átívelő kollaborációi foglalják el az A38 színpadait: pop, elektronika, indie rock és népzene váltják egymást 4 napon keresztül, kiegészülve olyan egyéb művészeti ágakkal, amelyekkel a Hajógyár programsorozat estjein már találkozhatott a közönség, színház, tánc és irodalom műfaji határain.

Június 2-án a Hajógyár fogja körüljárni a zenei hatások és ellenhatások dalszövegekben betöltött szerepét a 4S Streettel.  A fesztivál olyan koncertekkel folytatódik, mint a szlovákiai Gomoly és a pop-rockban utazó Jóvilágvan. A koncertek mellett a szabadtéri bulik is elstartolnak, rögtön a Fine Selection vonultatja fel igen népes táborát Rokoko, Pauli, Martin M, Flixon és Electrique Boutique vezetésével.

Június 3-án pénteken ismét a Hajógyár segít hangolódni az est egyik főszereplőjével, a The Carbonfools-os Fóris-Ferenczi Gáborral, aki saját szemszögéből világítja meg a színház és zene műfaji kötődéseit. A nap a The Sharonz koncertjével folytatódik, akiket a Loyal Apples’ Club, a Teddy Queen és a már említett The Carbonfools követnek. A hét méltó levezetésében a Hajóról már jól ismert Bladerunnaz pres. Friday sorozat segít, ezúttal 5HA5H vendégszereplésével.

Június 4-én a Hajógyár beszélgetésein keresztül ismét közelebb juthatunk a művészek inspirációihoz, ezúttal a mozgás és a tánc témáját boncolgatva Kézdy Lucával és Kisgyörgy Ilkával. A beszélgetések után az egyre népszerűbb, pop-rockban utazó No Sugar és a Prove mozgatja meg a Hajót. A teraszos bulisorozat a Sunburst Volsterrel kiegészülő formációjával folytatódik.

A június 5-i utolsó napon a táncházi hangulaté a főszerep. A moldvai születésű Petrás Mária csatlakozik a magyar népzene legismertebb formációjához, a Muzsikáshoz, hogy zenéjükkel bejárják a legeldugottabb magyar falvakat is.

Hangolódj a koncertekre és nézd vissza a korábbi évek 1Kárpát-medence Fesztiválján készült felvételeket Palya Beával, a Kaukázussal vagy Lajkó Félixszel az A38 Youtube csatornáján.

Az 1Kárpát-medence Fesztivál a Nemzeti Kulturális Alap, Petőfi Irodalmi Ügynökség és a Petőfi Irodalmi Múzeum közreműködésével valósul meg.