Oldal kiválasztása

A születésnapi A38-koncertsorozat része a Fran Palermo fellépése is. A zenekar énekes-frontemberével beszélgettünk – az élmények mellett mellett még azt is elmondja, hogy mit nem szeret a Hajón.

Te a fiatalabb A38-as generáció tagja vagy. Mikor léptél fel először az A38-on? Milyen volt?

Nem emlékeztem pontosan, de rákerestem, és ezt találtam: “január 31-én adott teltházas koncertet az A38 koncerttermében, az amerikai VIZA zenekar társaságában”. Ez 2012-ben volt. Akkoriban még csak egy dalunk volt, azután irt ránk Jappán a HS7-ből, hogy segítene nekünk felvenni egy kislemezt. Azután alakultunk csak zenekarrá, szép lassan.

Mi a vonzó számodra ebben a helyben? Van valami, amit nem annyira szeretsz itt?

Vonzott a sajátos hangulata, a hajószag, a fekete gyomor és a backstage régiessége. Amit nem szeretek? Ha télen sor van kint, az jó hideg, meg, ha csúszik az esőben a Hajó oldalán az a kis folyosó – ott egyszer majdnem belezuhantam a Dunába a koncertre felmenés előtti pillanatban

Mik a kedvenc klubjaid egyébként Európában, vagy akár azon is túl, ahol megfordultál?

Londonban szerettem a Moth Clubot, sok fiatal fellépő van, néha nagyobb világsztárok is. Amúgy nem vagyok nagy klubos, inkább báros, mert nem sok jut eszembe most hirtelen.

Mi általánosságban egy jó hely, ahol jó lenni, ismérve a számodra? Mitől leszel egy helyen visszajáró vendég? Vagy fellépő.

Én fogékony vagyok a helyek esztétikájára, szeretem, ha jó ízléssel csináltak meg egy klubot, ha nem csak inni lehet és állni, hanem kikérhetek egy kis tapast, vagy valamit, mint a déli országokban. Elengedhetetlen a hangosítás is persze, ha zenéről van szó. És nem jön be sem a sznoboskodás, sem proliskodás. Legyen valahol a kettő közt, és ne legyen túl népszerű, hogy véletlenül találjak rá, és úgy szeressem meg. Fellépőként fontos, hogy a helynek legyen kultúrára nyitott közvetlen közönsége, és karizmatikus technikusai, akikkel könnyű kommunikálni.

Van valami egészen különleges emléked vagy élményed, ami a Hajóhoz köt?

Két Fran Palermo lemezt is ott mutattunk be, azok örök jó emlékek, remek közönségünk és fénytechnikánk volt azokon a koncerteken. Sokáig meríthettem erőt azoknak a sikereiből.

Mik voltak a legemlékezetesebb koncertek, amiket az A38-on láttál?

Efterklang volt a legemlékezetesebb és legizgalmasabb koncertem ott. Láttam még a Foxygent, az Allah-Last, Mark Lanegant, az Altin Günt, az Iceage-et és sok más remek koncertet.

Mivel készültök a mostani koncertre?

A Fran Palermoval egyre dinamikusabb hangzást és setlistet célzunk meg. Velünk lesz a malagai Cosmic Wacho is, ebből kiindulva vizuálisan kicsit spanyolosra vesszük a figurát.

Min dolgozol éppen?

Új formációm, a Henri Gonzo és a Papírsárkányok első nagylemezén dolgozom, ami április végére- május elejére várható. Ezzel kapcsolatban dolgozok egy kisfilmen, amit rendeztem. Most vágjuk, dolgozom még ennek a projektnek a grafikai arculatán, és szervezek egy minifesztivált a horányi Nemdebárkába, ami április utolsó hétvégéjén lesz. A majálison fellép majd Péterfy Bori, Szűcs, Yengibarian, lesz drMáriás kiállítás és mások mellett mi is.