Oldal kiválasztása

 

Az A38 Akadémia nyílt napot tart, amin ki-ki a saját szemével-fülével győződhet meg arról, hogy milyen technikai háttérrel és oktatói gárdával indulnak az A38 Hajó képzései.

A nyílt napra 2023. szeptember 24-én, vasárnap 14:00-tól várja az Akadémia az érdeklődőket.
A helyszín, a későbbi oktatás helyszíne, az A38 Hajó (1117 Budapest, Petőfi híd budai hídfő).

Az eseményre a linkre kattintva lehet regsiztrálni: Regisztráció

Idén ősszel két gyakorlatorientált képzést ajánl az A38 Akadémia, ahol kis csoportokban, elismert oktatóktól, professzionális körülmények között sajátíthatják el a diákok a hangosító vagy mozgóképgyártó ismereteket.

Mozgóképgyártó-képzés

Az internetes sávszélesség növekedésének köszönhetően az elmúlt néhány évben lehetőség nyílt arra, hogy akár élő eseményeket is lehessen közvetíteni az interneten jó minőségben a televíziózásban használatos méregdrága technika nélkül.

Az emberek életének mindennapos részévé vált az események közvetítése, „live streamelése”. A piacon ez által komoly igény támadt azokra a multifunkcionális szakemberekre, akik az internetes közvetítés teljes folyamatát átlátják és a sugárzott (streamelt) esemény, digitális tartalom előállításának valamennyi részterületében kellő ismerettel rendelkeznek ahhoz, hogy a néhány fős stábok képesek legyenek lebonyolítani a közvetítését.

Az ilyen szakember képes ellátni technikusi,segédoperatőri, operatőr, világosító, hangtechnikus, vágó, rögzítési, műsorszórási és rendezői feladatokat is. A széles körű gyakorlati ismereteknek köszönhetően lehetőség nyílik a felsőoktatásba való bekapcsolódásra a különböző művészeti egyetemek vagy egyetemi karok operatőri, vágói, rendezői szakán.

Az A38 Hajó Magyarország egyik legjobban felszerelt mozgóképgyártó műhelye, technikailag magas színvonalú, nagy gyártási tapasztalatokkal rendelkező, 2004 óta működő film és televíziós műsorgyártó cége, s egyben Budapest és a közép-európai régió egyik legszínvonalasabb koncerthelyszíne.

Tekintettel a több mint húsz éve jól működő koncertfelvételi és televíziós tapasztalatokra, az A38 Hajó 2015 márciusától a Petőfi TV élő napi adásait is gyártja. Ennek a sokoldalúságnak köszönhetően egész évben adottak a személyi és a technikai követelmények a mozgóképgyártó-, hang- és világítástechnikus-képzések lebonyolítására.

Az itt tanuló diákok egyrészt magas színvonalú elméleti képzést kapnak neves oktatóktól, másrészt folyamatos, intenzív gyakorlati képzésben is részesülhetnek az A38 Hajón megvalósuló számtalan produkcióban.

Jelentkezési határidő: 2023.10.07.

Hangosítóképzés

Professzionális körülmények, elismert oktatók, kiscsoportos gyakorlati képzés a város egyik legjobb hangtechnikáján.

Mivel napjainkban a könnyűzene a legnépszerűbb és legtöbb emberhez eljutó kulturális produktum, ebből kifolyólag Magyarországon az Artisjus nyilvántartása szerint évi 60 ezer zenés rendezvény kerül megrendezésre. A rendezvények, koncertek zavartalan és minőségi technikai lebonyolításához a zeneiparnak folyamatos szakember utánpótlásra van szüksége.

A résztvevők a képzés elvégzése után átfogó képpel fognak rendelkezni különböző mikrofontípusokról, hangrendszerekről és azok megfelelő használatáról. Jártassak lesznek digitális keverőpultok használatában, Pro Tools kezelésében, fesztivál jellegű események hangtechnikai igényeinek kialakításában és lebonyolításában.

Jelentkezési határidő: 2023.10.01.