Oldal kiválasztása

Még egy év sem telt el és ismét visszatér Magyarországra az egykor Ninja Tune kiadó gondozásában is alkotó, angol elektronikus producer és előadó, a Forest Swords. 2024 március 16-án ezúttal az A38 Hajóra érkezik legújabb Bolted című albumával.

Egyszerre felemelő és sötét, melankólikus és eufórikus, felpörgető és ellazító. Forest Swords, a Liverpoolban született Matthew Barnes experimentális elektronikus szólóprojektjére az összes jelző igaz. Gyakran keveri a digitális elemeket akusztikus hangszerekkel, ezzel sokdimenziós ambient atmoszférát teremtve.

Idén októberben megjelent legújabb albuma, a Bolted, eltér az eddigi ambient, dallamosabb világától és visszahozza az első megjelenéseire jellemző diszharmonikusabb white noise szerű hangzást. 2017-es Compassion című albumához képest sokkal sötétebb és feszesebb, tele kísérteties, ködös vokálokkal és torz ütemekkel.

Matthew Barnes nemcsak saját zenei anyagán dolgozik, hanem számos közreműködésben is részt vesz. Björknek, Anohninak és Neneh Cherrynek készített remixeket és Ellie Goulding Start című számában is társproducerként vett részt.

Több vizuális és művészeti projektben is kibontakoztatta már kreativitását. A Sundance-díjas ‘Ghosts of Sugar Land’ című dokumentumfilm soundtrackjét, a drónokkal forgatott The Machine Air zenéjét és a Norvég Nemzeti Balett Emma Portner által koreografált előadásához is készített zenét.
Legfrissebb Bolted című albumából és korábbi dalaiból összeállt műsorával most Európa nagyvárosait járja, március 16-án ezzel a rendhagyó szettel tér vissza Budapestre is az elektronikus műfaji fúziókkal játszó multiinstrumentalista Forest Swords!