Oldal kiválasztása

Elementáris dobpergések, nyers energiák és vad tombolás. A tavaszi szezonban több metálkoncert is lehetőséget ad a sakálüvöltések kieresztésére az A38-on.

Március 21-én három black metál banda hódítja meg a fedélzetet. Az ikonikus, idén harminc éves, norvég Taake karizmatikus és erőteljes energiákkal fog berobbanni a koncertterem színpadára. A Hoasto által vezetett Taake bár alapvetően solo produkció, az élőzenei megmozdulásai alkalmával olyan zenészeket is felléptet, mint például Thurzur, V’gandr, Aindiachai, Gjermund és Rune. Legújabb albuma, az Et Hav av Avstand sem okoz csalódást, továbbra is hű marad jellegzetes sötét, nyers energiájához, ezúttal négy hosszabb trackkel, melyek közül három tíz percnél is hosszabb ínyencség headbanghez.

A szintén norvég Nordjevel a pusztítás, a háború és a transzcendens hiedelmek témáit konvertálja üvöltő pokol tüzévé. A zenekart Doedsadmiral 2015-ben alapította és olyan elismert zenészek alkotják, mint a Ragnarok, a Myrkskog és a Dark Funeral tagjai. A Nordjevel sajátos vokáljaival és brutális, instrumentális hangzásával egy dühös, barbár birodalmat teremt.

Az osztrák Theotoxin is hozzájárul a brutális menethez, hogy misztikus, démoni, 90-es évek metálját idéző zenéjével tegye sűrűbbé az atmoszférát.
Április 11-én a Pestilence, a Carnation és a Bodyfarm produkciók prezentálják sötét energiáikat. A holland Pestilence 1986-ban lépett be a metál színtérre. A kezdetben thrash metálként induló, de később a súlyosabb death metál felé forduló banda jazz-fúziós elemeket is kever zenéjébe, amit nem fél gitárszintetizátorokkal felütni.

A 2013-ban alakult belga Carnation az old school death metál felélesztésében utazik, míg a holland Bodyfarm ugyanezt a műfajt hajlítja black metálos elemekkel.