Oldal kiválasztása

Az idei tavaszi szezonban hazai és nemzetközi zenei produkciók lepik el az A38-at. Az experimentális elektronikától a black metálig a legkülönbözőbb műfajokból hat olyan előadót ismerhettek most meg, akiket nem érdemes kihagyni a lineupból.

Fran Palermo, Antonin (FR) – március 30.
A budapesti klubélet egyik legfontosabb zenekara, a Fran Palermo március 30-án új dalokkal tér vissza az A38 színpadára. Vendégük ezúttal a fantasztikus francia bárd, a zenén keresztül végtelen nyugalmat sugárzó Antonin lesz, akinek tavaly megjelent nagylemeze Henri Gonzo kedvence volt 2023-ban.

Myrkur (DK), Jonathan Hultén (SE) – április 17.
A myrkur izlandiul sötétséget jelent, és ez elég jól le is írja Amalie Bruun dán énekesnő folk rock/black metal/gótikus rock projektjének hangulatát. Ezen az estén a svéd Jonathan Hulténnel, a country zene feltörekvő csillagával érkezik az A38 orr stúdiójába, aki a klasszikus és a modern hangzás jellegzetes fúziójával frissíti fel az amúgy porosnak hitt műfajt.

Dobrawa Czocher (PL) – április 17.
Lengyelország ontja magából a kortárs felfogású klasszikus zenészeket. Az A38-on pár éve teltházas koncertet adó zongorista Hania Rani után, a csellista Dobrawa Czocher érkezik a Hajóra. Klasszikus hangszer modern hangzással, bátor kísérletek színültig töltve érzelmekkel.

Foreign Beggars (UK) – április 18.
Egy erős váltással Dobrawa után másnap már a brit grime egyik leghíresebb formációja hullámoztatja meg a Hajót. MC Orifice Vulgatron, DagNabbit és DJ Nonames 2003-as debütáló albuma, az Asylum Speakers egyből kilőtte a bandát az űrig, népszerűségük pedig azóta is töretlen.

Ozric Tentacles – április 24.
Az Ozric Tentacles zenéje a légies ambient és dub egyvelege, rare groove és pszichedelikus progresszív rock áthallásokkal. Az Egyesült Királyságbeli fesztiválok egyik legnagyobb hatású zenekara többször is elbűvölte már a hazai rajongókat, mind fesztiválkörnyezetben, mind klubkoncerten, de az A38-on is több mint tíz éve játszottak utoljára, tehát óriási visszatérésre lehet számítani a bandától.

Freakin’ Disco, Henge (UK) – április 25.
Április 25-én egyetlen budapesti koncertjét tartja a Freakin’ Disco. A zenekar harmadik, tavaly megjelent TOTEM című lemezén olyan közreműködők hagyták kéznyomukat, mint a Grammy díjas Steve Dub (The Chemical Borthers, The Prodigy, UNKLE, stb). A producerrel közös Face Yourself–hez készült klipjük be is zsebelte a Europe Music Video Awards ’Legjobb Elektronikus Zenei Klip’ díját. A Freakin’ Disco előtt ezúttal az őrültség egy egészen másik mértékegységével dolgozó Henge melegíti a közönséget.