Oldal kiválasztása

Tavasz végével kísérteties post-punk, elektronikus darkwave, éteri pop és dramatikus pop noir ütemek árasztják el a Hajó tetőteraszát és orrstúdióját. Íme négy koncert, amit kár lenne kihagynod.

Május 13 – Fotocrime

A transzcendens elektronikus és organikus post-punkról ismert Fotocrime zenéjében Ryan Patterson baritonja találkozik markáns basszusokkal, gitáralapú dallamokkal és pulzáló szintetizátorokkal. Az elmúlt fél évtized során a Fotocrime többször is turnézott az Egyesült Államokban, Kanadában, Mexikóban és Európában, és felléptek a Roadburn, az Amplifest és az Electric Funeral fesztiválokon is. Ahogy az Artoffact Records-hoz szerződtek negyedik albumukkal, az Accelerateddal, a Fotocrime új területekre merészkedett, ötvözve érzékeny sophisti-pop, synth punk és art rock elemeket.

Május 15 – Public Memory, Kitty Florentine

A Public Memory, a zenész Robert Toher hipnotikus projektje. Érzelmekkel telített dalaival álomszerű atmoszférát teremt, melyben a karcos szintetizátorok trip hop, dub és krautrock hatásokat idéznek fel. A sötét tónusú ritmusok, a finom minták és a kábító elektronika együttesével olyan hatást ér el, mintha egy tó mélyén rögzítette volna számait. 

Kitty Florentine kísérletező, nagyívű pop előadása könnyen válhat a következő évek nagyobb attrakciói egyikévé. Eufórikus tánc, őszinte könnyek, cinematikus hangképek és bátor kísérletezés jellemzi produkcióit. Kitty Florentine megjárta már olyan fesztiválok színpadait, mint az Intsikurmut, a Station Narvat és a Tallinn Music Week-et, emellett pedig nemzetközi szinten is fellépet olyan eseményeken, mint a prágai Liveurope fesztivál vagy az osloi Øyafestivalen.

Május 27 – Curses

A berlini székhelyű Curses új hullámot és post-punkot vegyít kísérteties énekkel és gitárral, melyeket az 80-as évek EBM és New Beat villanásai szakítanak meg. A Curses olyan underground kiadókon is megjelent, mint az Oráculo Records, vagy az S.O.I.L, és olyan előadókkal is kollaborált már, mint a Blind Delon és Jennifer Touch.

Június 2 – Black Nail Cabaret, Lizette Lizette

Black Nail Cabaret, Magyarország vezető pop noir együttese, magában hordozza a vintage vonzerő és a kortárs stílus összhangját, folyamatos hidat képezve az új hullám és a modern pop között. A markáns színpadi jelenlétükről,teátrális elemeiről, egyedi kosztümeikről is híres duó mellett a svéd Lizette Lizette is kisajátítja a Hajó színpadát törékeny és provokatív, kiszámíthatatlan és elbűvölő színpadi show-jával.