Oldal kiválasztása

A szeptemberi estéket pop hangulat, rockos ütemek és death metal zúzás fogja emlékezetessé tenni. Íme négy koncert a Hajó MOL-Új Európa Alapítvány által támogatott Felhangolva! programsorozatából.

BUZZ – kislemez-bemutató, Last Seconds

Szeptember 4-én a hazai post-rock színtér egyik legígéretesebb zenekara, a BUZZ lép fel a tetőteraszon. A 2019-ben alakult, instrumentális trió hangzásában a stoner-rock és a progresszív elemek keverednek. A banda rövid idő alatt hazai és nemzetközi elismerést is szerzett, daluk pedig a WherePostRockDwells Best of 2022 listájára is felkerült már. A koncert folyamán új eposzi hosszúságú dalokból álló Back from Tartarus című kislemezüket mutatják be. Az estét a szintén post-rockot játszó Last Seconds zenekar nyitja, instrumentális és történetmesélő szerzeményeikkel.  

Heavy Brains, Hűvös

A debreceni alternatív-synth/pop-rock Heavy Brains szeptember 11-én a Hajón zárja a nyarat. A zenekar stílusát a hard rock és indie rock határmezsgyéjén helyezi el, de az alternatív rock és a metál különböző ágai is hatással vannak rájuk. 2021-ben jelent meg első nagylemezük Strapped Wings címmel, idén pedig már második, Tanult Módszerek című albumukkal turnéznak. Az ország déli régiójából származó Hűvös együttes zenéjében a hálószoba-pop és a brit-rock gitárcentrikussága találkozik. A zenekar eddigi pályafutása során számos hazai fesztiválon fellépett, és 2023-ban kiadták első nagylemezüket is „MIT KERESEK ITT??” címmel. 

Úrfi, Planéta  

Az Úrfi zenekar 2018 óta van jelen a magyar zenei életben, egyedi, szövegközpontú „panaszkodós-pop” stílusukkal. Intim és érzékeny szövegeikkel, valamint eklektikus zenei hangzásukkal több fesztivál és klub közönségét is meghódították már, szeptember 12-én a Hajó színpadát tűzték ki következő állumásukként. A zenekar számos díjat nyert, többek között a Müpa Garázsband versenyén, és 2023-ban első önálló vidéki turnéjukat is megvalósították. Az est másik fellépője az Exopop nevű formáció átalakulásával létrejött friss arculatú, magyar alternatív rockzenekar, a Planéta. 2024-ben jelent meg első nagylemezük „Nyomát sem látom az esőnek” címmel, melyben a fiatalok problémáira irányították a figyelmet.

A Király Halott – Dupla Lemezbemutató, vendég: Escape My Shadows, Mennydörgés

A 2016-ban alakult alternatív rockzenekar, erőteljes és őszinte hangzásvilágáról ismert, amelyben a lírai dalszövegek és a dinamikus, riff-központú zenei alapok találkoznak. Szeptember 13-án különleges koncerttel érkeznek az A38-ra, amely során a zenekar teljes diszkográfiáját hallhatja élőben a közönség, beleértve legújabb A Tiszta Lap Súlya című albumukat is. Az eseményen egy limitált kiadású deluxe album is elérhető lesz, amely az összes korábbi és új szerzeményt tartalmazza, exkluzív bónusz számokkal kiegészítve. 

Beneath The Void, Noble Victory, Spectral Despair

A Beneath the Void, a Noble Victory és a Spectral Despair, nyárbúcsúztató death metal koncertet adnak szeptember 19-én az A38-on. A Beneath the Void, korábbi nevén Kill With Hate, a hazai extrém zenei színtér egyik meghatározó csapata, amely legutóbbi „…Into Oblivion” című lemezével nemzetközi elismerést is szerzett. A Noble Victory egy új hazai „supergroup”, amely tagjai között olyan zenekarok jelenlegi és korábbi tagjait találjuk, mint a Bridge To Solace, Sedative Bang, Magma Rise és On Graves. Az estét a veterán underground zenészekből álló Spectral Despair nyitja, akik doom death metal műfajban mozognak, de fellépésük energiája a hardcore zenére is emlékeztet.